5 najčešćih mitova o kosi koje treba odmah da zaboraviš

Nedeljni horoskop: 17.mart – 23.mart

Wannabe editorijal: NEON FEVER

Za više od trenutka: Vikend rituali koje treba da usvojiš, kako bi ti nedelja bila manje stresna

Wannabe Fit: DETOX smoothie (VIDEO)

Spremna za proleće: Kako da sprovedeš sedmodnevni detoks tela

Kako da rešiš problem otečenih kapaka i podočnjaka?

Verovala ili ne: 5 jutarnjih navika zbog kojih dobijaš na težini

Horoskop otkriva: Šta vam je potrebno da čujete kad vam je srce slomljeno?

Ove stvari ti niko nije rekao o zaljubljivanju u najboljeg druga

Pet stvari koje ne treba da radite da biste bili zadovoljni sobom

Pet stvari koje ne treba da radite da biste bili zadovoljni sobom

1/2

Najčešće smo svoji najstroži kritičari, a to da li smo zadovoljni sobom, odnosno, zašto smo nezadovoljni, zavisi od toga da li smo u nečemu uspeli ili nismo. Ostajemo na nivou ega sudeći sebi onako kako bi to činio neko kome baš uopšte nismo simpatični. Nismo velikodušni, ne opraštamo sebi greške, kao da smo se kandidovali za svece, jer nas naša ambicija gura na tom putu, pa se trudimo da postignemo savršenstvo i uzdignemo se iznad onih koji su pre nas postali sveci. Pustite to. Da biste bili zadovoljni sobom uopšte ne treba nešto da radite, upravo suprotno. Postoje neke stvari koje je važno ne uraditi. Pružiti otpor. Ustaljenom načinu razmišljanja, očekivanjima, ambicijama, egu – u sebi i drugima.

Nemojte obuzdavati ljutnju i bes

Ne znači da treba da ih istresate na sve oko sebe, ali nemojte nastojati da se umirite, samo zato što vas bes uznemirava. Ostanite uznemireni. Držite se te energije, koja vas pokreće iz zone komfora. Ali ne dozvolite da vas bez zaslepljuje. Budite svesno besni i gledajte šta se dešava. Da li često besnite? Da li je to vaš model ponašanja? Jedino vas bes pokreće? Da li vas plaši to što ne znate šta sve možete u besu da uradite? Ili to što ste spremni da uradite nešto što će vas pokrenuti i promeniti neke stvari?

obuzdavanje ljutnje i besa Pet stvari koje ne treba da radite da biste bili zadovoljni sobom

Ne podležite slici koju svi imaju o vama – da ste uvek nasmejani i pozitivni

To je isto kao sa generalnim stavom o lažovima. I oni zapravo, najčešće govore istinu, iako svi stalno sumnjaju u sve što kažu. Ne dozvolite da vas slika o vama gurne u okvir iz koga ne možete da izađete. Dobro je s vremena na vreme čuti “ja te ne znam takvog” ili “nije mi ni palo na pamet da si to u stanju da uradiš”, čak i ako vas pri tom zapravo, osuđuju i osećaju se kao da ste izdali njihova uverenja. Ljudi su površni. Ako ste pretežno ljubazni, vedri i nasmejani, skloni da zbijate šale i unosite vedrinu gde god se pojavite, tražiće to od vas neprikidno. Tretiraće vas kao dresiranog psa od koga se očekuju uvek isti trikovi. Znate kad vas neko tera da ispričate onaj vic, koji vi tako dobro pričate i uopšte ne uvažava vaš odgovor da niste raspoloženi za to? E, sledeći put kad vas neko prozove da izvedete svoju tačku, nemojte ga ljubazno odbiti, nego ga oterajte u tri lepe.

Editors choice