Usuđuješ li se da kažeš „Da“ i budeš ženstvena i strastvena u svakom trenutku? (Blog)

Prolećna styling formula: Hrabri printovi i jarke boje

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

U susret avanturi: Zašto je život punim plućima sinonim za sreću? (BLOG)

Definicija sreće: Kako da zasijaš svojim unutrašnjim sjajem?

Ponosna na svoju jedinstvenost: Da li znaš koji je tvoj faktor?

Misliš da je chic fashion business look nedostižan? Razmisli još jednom!

Wannabe editorijal: The Land of Melancholy

Nova prolećna H&M kolekcija je stigla i ovih 5 komada su apsolutni must have

8 razloga zašto je broj 89 nova senzacija u beauty svetu

Pet stvari koje vode ka depresiji

Pet stvari koje vode ka depresiji

Svako ko je ikada bio u depresiji shvata kakve sve negativne efekte ona može da ima. To je bolest koja utiče i na vaše raspoloženje, kao i na manjak energije, koncentracije, generalno utiče na volju za životom!

Depressed on a Bench Pet stvari koje vode ka depresiji

Depresija može biti izazvana brojnim stvarima, ali ovo su neke koje najčešće pospešuju njenu pojavu:

Manjak fizičke aktivnosti

Vežbanje ne utiče samo na vaše fizičko već i psihičko stanje. Dok vežbate oslobađate se negativne energije i stresa i punite baterije pozitivnom energijom. To je uzrokovano lučenjem serotonina i dopamina koji su takozvani hormoni sreće. A i svakako da pogled na vaše zategnuto, izvajano telo donosi mnogo više zadovoljstva nego pogled na vaše opušteno telo.

Nepravilna ishrana

Hrana koja sadrži omega-3 kiseline naziva se i hranom za mozak, jer ona hrani moždano tkivo. Ova materija se najviše nalazi u morskim plodovima, ribi i divljači. Ako ne volite ovakvu hranu, možete uzimati suplemente.

Loš san i stres

Neophodno je da imate dovoljno sati sna da ne biste bili nervozni i loše raspoloženi. Tih osam sati sna nešto su što morate priuštiti svom organizmu, ne bi li on bio spreman za naredni dan. Takođe gledajte da izbegavate stresne situacije i okruženja, koliko god možete. Kada vam nešto smeta, recite ljudima, ne držite to u sebi.

Samoća

Ako većinu vremena provodite izolovani, velike su šanse da ćete zapasti u depresiju. Družite se, razgovarajte sa prijateljima i porodicom, idite na kafu i ručak u društvu, tračarite, razgovarajte, smejte se!

Negativne misli

Loše misli su kao rupa bez dna. Ako jednom počnete da razmišljate kako je sve crno, sve počinje da deluje gore i gore. Uvlačite se u bunar bez dna iz kog je sve teže izvući se. Ništa nije toliko strašno da biste vi pali u očaj. Svaki neuspeh je lekcija, a sve stvari koje se događaju, čak i najružnije moguća su priprema za neko sledeće, bolje iskustvo. Ostanite jaki i razmišljajte pozitivno!


Lenka Gatić

Editors choice