25. novembra Supermarket – prva konceptualna radnja na Balkanu proslavila je 5 godina svog postojanja. Tim povodom otvorena je izložba umetnika koji su svoje radove izlagali i prodavali u njemu.
Izložba će još jednom prikazati dela koju su autentični svedoci vremena koje je prošlo i podsetiti nas na tu kreativnu energiju koja se već prezentovala u Supermarketu a koja i danas traje.

1456624 670733566290282 1107562580 n Peti rođendan: Retrospektivna izložba Umetnost iz Supermarketa

Ljubitelji mode i stila

Pored klasičnih umetničkih dela izložene su i modne kreacije, koje, iako su upotrebni predmeti predstavljaju ideološki stav i lično uverenje kako autora tako i onog ko ih nosi. Moda je ona umetnost koja društvene i socijalne promene među prvima direktno prikazuje na ulici i tako potcrtava evoluciju načina i kulture življenja jednog grada.

481007 670731902957115 1113247591 n Peti rođendan: Retrospektivna izložba Umetnost iz Supermarketa

Sako i suknja iz Wannabe Collection (prva lutka s leva)

Takođe, izloženi su proizvodi industrijskog dizajna, posebno iz kategorije kućnog dekora i nameštaja.
Izložbu prate i video radovi, što kratkih filmova što zabeleženih događaja iz samog Supermarketa.

Na otvaranju rođendanske izložbe svirao je beogradski bend Shazalakazoo – tri mlada momka koji miksuju balkansku muziku sa živom elektronikom, razdrmali su naš beton i učinili ovaj događaj još veselijim.
Otvaranje izložbe će pratiti konceptualna publikacija – knjiga umetnika, događaja, institucija i brendova.

Supermarket je ostavio veliki trag na Beogradski kulturno-umetnički život podržavajući kako mlade dizajnere, tako i umetničku scenu uopšte, pomerao granice, svojim sugrađanima pružao nove vidike i samim tim izgradio jedan dobar temelj za širenje novih kreativnih ideja.

Izložbu možete pogledati tokom cele nedelje.

Editors choice