Naš predstavnik izveo je pesmu “Nije ljubav stvar” po prvi put u emisiji “Evropska pesma”. Autori teksta su Marina Tucaković i Miloš Roganović, dok aranžman zvanično potpisuju Joksimović i Alek Aleksov. Imali smo priliku da čujemo i englesku verziju pod nazivom “Synonym”. Joksimović je izjavio da je želeo da napiše nešto originalno i emotivno za takmičenje koje doživljava kao najveći muzički susret. Sa tim rečima nisu se složili mnogi na društvenim mrežama, forumima i YouTubeu, jer od te silne originalnosti nije mnogo ostalo.

Mnogi su, ipak, prepoznali pesmu “Paradise” planetarno popularnog benda Coldplay u temi Joksimovićeve pesme. Neki drugi su prepoznali temu iz filma “Šrek” (Shrek), pa tako imamo i šaljive komentare – “a od Šreka 12 poena”. Spominje se još i pesma “The Road to Mandalay” Robija Vilijamsa (Robbie Williams), kao i legendarna pesma grupe Piloti – “Zaboravljeni”.

Kao i uvek, mišljenja su podeljena. Jedni smatraju da je imao pravo da pozajmi određen broj taktova iz pesama, dok mu drugi zameraju nedostatak nadahnuća, originalnosti. Treći nisu ni primetili sličnost, mada nije zanemarljiva.

Pesmu “Nije ljubav stvar” izveo je sinoć u pratnji svog benda i Simfonijskog orkestra RTS-a.

Prilažemo vam pesme i tekst, pa vi procenite koliko je i da li je pozajmio “određeni” broj taktova. U svakom slučaju, mi mu želimo puno sreće na pripremama i takmičenju. Kako ono kažu, četvrta sreća?

“Nije ljubav stvar”

“Paradise”

Tema iz filma “Šrek”

“The Road to Mandalay”

“Zaboravljeni”

“Nije ljubav stvar”

Više sreće drugi put, kažeš mi to tako lako,

Vidim da nam ne ide, a još kako moglo je.

I ako odeš ti,

Nešto tvoje, znaj, tu će ostati.

Nije ljubav stvar, da bih ti je vratio,

Gledaj, to sam samo ja, uvek sam te voleo.

Nije ljubav stvar, pa da ne znam šta ću s njom,

Želim ti sve najbolje, ova ljubav samo moj je brodolom.

Nije tvoja ljubav stvar da bih ti je vratio,

Gledaj to sam samo ja, uvek sam te voleo.

Nije moja ljubav stvar, pa da ne znam šta ću s njom,

Želim ti sve najbolje, ovo moj je brodolom.

Idi samo, samo idi tamo, leti, pevaj, srce drugome daj,

Al znaj da zbogom nije kraj. Nije moja ljubav stvar, pa da

ne znam šta ću s njom, želim ti sve najbolje,

Ova ljubav samo moj je brodolom.


Marina Marinković –  Ne može da zamisli dan bez smeha, sarkazma i prijatelja. Voli Španiju, modu, mamu, poeziju i prozu, dobru organizaciju i Vladu Georgijeva. Planira da se bavi novinarstvom kad poraste.Don’t get confused between my personality & my attitude. My personality is who i am, my attitude depends on who you are.”

Editors choice