5 najčešćih mitova o kosi koje treba odmah da zaboraviš

Nedeljni horoskop: 17.mart – 23.mart

Wannabe editorijal: NEON FEVER

Za više od trenutka: Vikend rituali koje treba da usvojiš, kako bi ti nedelja bila manje stresna

Wannabe Fit: DETOX smoothie (VIDEO)

Spremna za proleće: Kako da sprovedeš sedmodnevni detoks tela

Kako da rešiš problem otečenih kapaka i podočnjaka?

Verovala ili ne: 5 jutarnjih navika zbog kojih dobijaš na težini

Horoskop otkriva: Šta vam je potrebno da čujete kad vam je srce slomljeno?

Ove stvari ti niko nije rekao o zaljubljivanju u najboljeg druga

Plisirani trend

Plisirani trend

Trend koji bih izdvojila za ovu sezonu su plisirani materijali koji ističu ženstvenu i romantičnu stranu svake žene. Nežne i lepršave siluete iz pedesetih i dvadesetih bile su inspiracija za prelepe pilisirane komade odeće. Iako se ovaj trend svaki čas vraća na scenu, ovog puta možemo očekivati njegovu prisutnost duže vreme. Prošle godine je održana izložba u Musée Galliera u Parizu u čast veličanstvenoj Madam Gre (Madame Grès), 1903-1993, ikoni plisiranih haljina tog doba. Bila je prava umetnica govoreći: “Želela sam da budem skulptor, ali za mene je rad na kamenu i materijalima ista stvar”. Imala je pravo, plisiran materijal je kao umetničko delo, možete se poigravati njime dokle god vam doseže mašta.

18 Plisirani trend

Plisirani trend Blejk i Selma ovako nose

29 Plisirani trend

Anđelina i princeza Kejt mu ne mogu odoleti

Lagana svila i providni materijali sa pliseom u oštrim oblicima ili četvrtasti veoma su prisutan trend ove sezone. U pokretu materijala je lepota bilo da se radi o haljinama, bluzama ili suknjama. Možemo videti veoma široki spektar različitih stilova i inspiracija, kao na primer devadesete za Ralph Lauren, pedesete su bile inspiracija Pradi dizajnirajući plisirane suknje sa visokim strukom u pastelnim bojama, čak koristeći i plisiranu kožu i color-block efekat. Jedna stvar je sigurna, ove sezone ne želimo kratke mini-haljine i suknje da ne bismo ličile na devojčice iz školske klupe. Dužina do kolena ili maksi dužina pokazaće vašu eleganciju i sofisticiranost.

Plisirane haljine mogu delovati i casual kako su nam modne kuće Burberry i Chloé predstavile ili vrlo glamurozno kao što su Gucci, Lanvin i Oscar de la Renta predstavili u kolekcijama za ovo proleće/leto. Jedan od najmlađih dizajnera kojeg vrlo cenim Prabl Gurung (Prabal Gurug) takođe je dizajnirao plisirane suknje i haljine u svojoj prepoznatljivoj ljubičastoj boji kombinujući ih sa čipkanim bluzama ili čak uzanim pantalonama. Duo Tomaso Akilano (Tommaso Aquilano) i Roberto Rimondi (Roberto Rimondi) odlično su predstavili ovaj trend kroz svoju kolekciju inspirisanu renesansnim ukrasima i arhitekturom.

38 Plisirani trend

Prada

47 Plisirani trend

Chloé

57 Plisirani trend

Burberry Prorsum i Gucci

63 Plisirani trend

Prabal Gurung

72 Plisirani trend

Ralph Lauren

82 Plisirani trend

Lanvin i Oscar de la Renta

92 Plisirani trend

Aquilano.Rimondi

Vodite računa pri izboru plisiranih haljina i suknji, jer nas one mogu učiniti većim nego što jesmo, ali visoke štikle ili platforme rešiće i ovaj problem.

102 Plisirani trend

BCBG Max Azria

112 Plisirani trend

Halston Heritage i Erdem

122 Plisirani trend

Top Shop i Aquilano.Rimondi

131 Plisirani trend

Tibi i Max&Co

141 Plisirani trend

H&M i Dona Morgan

Plisirane suknje u jarkim i pastelnim bojama pravi su izbor ovog proleća i leta za svaku priliku, a u kombinaciji sa majicama koje prate liniju tela.

151 Plisirani trend

Tibi i Top Shop

161 Plisirani trend

H&M i Mango

171 Plisirani trend

Whistles i Zara

Pored toga što deluju vrlo elegantno, ženstveno i sofisticirano prednost ovakvih haljina i suknji jeste u udobnosti.


Biljana Tipsarević je završila Fakultet tehničkih nauka u Novom Sadu, a zatim i master iz industrijskog inženjerstva i menadžmenta. Nekoliko godina je radila kao product manager, a televizijskim poslom se bavila iz hobija. Završila je i muzičku školu. Trenutno je na Milanskom institutu za modni dizajn Callegari. Sa prijateljicom Martom uređuje blog “Packing Stylist”.

Editors choice