Nedeljni horoskop: 10. mart- 16. mart

Za više od trenutka: Vikend rituali koje treba da usvojiš, kako bi ti nedelja bila manje stresna

Wannabe Fit: DETOX smoothie (VIDEO)

Spremna za proleće: Kako da sprovedeš sedmodnevni detoks tela

Kako da rešiš problem otečenih kapaka i podočnjaka?

Verovala ili ne: 5 jutarnjih navika zbog kojih dobijaš na težini

Horoskop otkriva: Šta vam je potrebno da čujete kad vam je srce slomljeno?

Ove stvari ti niko nije rekao o zaljubljivanju u najboljeg druga

Zašto je zdravo laneno seme i kako ga koristiti?

Makeup trendovi za 2017. koje definitivno treba da probaš

Počeo sa radom Belgrade Dance Centar

Počeo sa radom Belgrade Dance Centar

Od 9. januara ove godine počeo je sa radom Belgrade Dance Centar, Nacionalne fondacije za igru i Beogradskog festivala igre, i to u samom centru Beograda, u ulici Kolarčevoj broj  3.

Centar će ponuditi profesionalne programe koje je Nacionalna fondacija za igru u okviru svoje Baletske škole razvijala i prethodnih godina sa Akademijom Teatra milanske Skale i Akademijom Vaganova iz Sankt Peterburga, ali i sasvim nove programe za decu, profesionalne i rekreativne polaznike.

aja kolarceva 3 Počeo sa radom Belgrade Dance Centar

Kolarčeva broj 3

U Centru će raditi vodeći pedagozi iz zemlje i inostranstva. Na samom početku, tim čine Tatjana Ulitina i Ekatarina Ulitina iz Akademije Vaganova, Ela Landsman iz izraelaske trupe Kibbutz Dance Company,  prvak Baleta Pozorišta na Terazijama i koreograf Milan Gromilić, zatim Sanja Ninković i Vera Radenković, solistkinje Baleta Narodnog pozorišta, američki baletski igrač Nejtan Kotam, Sandra Gnjatović, balerina koja je bila angažovana u kompanijama u Berlinu, Monte Karlu i Beogradu, kao i Snežana Paunić, jedna od najboljih srpskih gimnastičarki sa značajnim iskustvom u radu sa baletskim igračima. Za program zdrave ishrane i fitnesa zaduzen je Dr Saša Plećevic, a u ponudi  su i časovi joge i pilatesa, prilagođeni profesionalnim i rekreativnim polaznicima. Specijalni gost Belgrade Dance Centra i Nacionalne fondacije za igru biće dugogodišnji igrač pariskog Mulen Ruža, pedagog, koreograf i autor brojnih tekstova i strucnih knjiga, Aleksandar Josipović. Josipović će već u aprilu, zajedno sa koreografima iz Italije i Francuske, ponuditi svoj prvi majstorski kurs za pedagoge iz Srbije i regiona.

nase devojcice Počeo sa radom Belgrade Dance Centar

Preslatke balerine

Centar će funkcionisati po principu plesnih centara u većim američkim gradovima, najavljujući tokom godine brojne goste, pedagoge klasičnog baleta, savremene igre, jazz dance-a, stepovanja, ali i mnogih drugih plesnih formi.   Pored toga, ovaj prostor smešten na centralnoj gradskoj poziciji treba da postane važno mesto za umetničku igru, strateška pozicija za kreiranje boljih uslova i odnosa prema ovoj umetničkoj disciplini, i mesto gde će se školovati budući igrači, ali i publika. Centar takođe treba da ponudi mogućnost pripreme novih plesnih projekata trupa iz zemlje i inostranstva, odnosno ulazak u koprodukcije plesnih naslova koje će beogradska publika imati priliku među prvima da pogleda.  Na taj način će Beogradski festival igre, kao jedna od najznačajnih evropskih plesnih manifestacija, dobiti priliku da nadalje raste, učestvujući podjednako u procesu kreacije i predstavljanja radova kako poznatih, tako i mladih koreografa.

Editors choice