Nedeljni horoskop: 17.mart – 23.mart

Za više od trenutka: Vikend rituali koje treba da usvojiš, kako bi ti nedelja bila manje stresna

Wannabe Fit: DETOX smoothie (VIDEO)

Spremna za proleće: Kako da sprovedeš sedmodnevni detoks tela

Kako da rešiš problem otečenih kapaka i podočnjaka?

Verovala ili ne: 5 jutarnjih navika zbog kojih dobijaš na težini

Horoskop otkriva: Šta vam je potrebno da čujete kad vam je srce slomljeno?

Ove stvari ti niko nije rekao o zaljubljivanju u najboljeg druga

Zašto je zdravo laneno seme i kako ga koristiti?

Makeup trendovi za 2017. koje definitivno treba da probaš

Počinje Remake festival: Bogat program na otvaranju i prvog dana festivala!

Počinje Remake festival: Bogat program na otvaranju i prvog dana festivala!

U sredu, 31.10, u 20h otvara se drugi po redu Remake festival, u KC Gradu uz bogat program. Na otvaranju će se obratiti Dejana Popović, direktorka festivala, Neda Arnerić, glumica i ljubitelj rimejka, kao i naš poznati umetnik Aleksandar Gligorijević koji svojim skulpturama već dugo intrigira javnost. Za muzički program zaduženi su gosti eksperimentalnog zvuka iz Švajcarske Flo Kufmann, Storm i Strotter Inst koji će demonstrirati sviranje na raznim biljkama i predmetima. Uz svečani koktel i muziku domaćih velikana DJ scene, ali i hora Svetonazori, moći ćete da uživate u postavci izložbe naših umetnika koji se bave rimejkom, redizajnom, reciklažom.

Festival će trajati do 04. novembra u prostorijama KC Grad, kluba Krug i Fakultetu za medije i komunikacije. Ove godine u programu učestvuje mnoštvo zanimljivih gostiju iz inostranstva, a tema festivala ReSet, ReThink, ReCreate bila je inspirativna, te već u četvrtak, 01.11, u KC Gradu u 17:15h, možete čuti predavanje Duške Dimović o očuvanju prirodnih resursa, zatim u 18:30h predavanje Pavla Jovanovića o kontroli ilegalne trgovine zaštićenih vrsta, dok vas u lepše ekološke teme uvodi Katarina Kostić u 19:45h prezentacijom urbanih bašta, mogućih u svakom prostoru.

logo rm Počinje Remake festival: Bogat program na otvaranju i prvog dana festivala!

Posetite Remake festival

U pauzi uživanja u ekološkom putovanju, možete se uključiti u TLEP: Tape Life Exstension Program, Igora Stanglickog, štand na kome možete oživeti audio kasetu, ukrasiti je i na nju snimiti svoj originalni miks, sve vreme festivala u KC Gradu, na posebno opremljenom štandu.

Paralelno, u glavnoj sali kluba Krug u 12:00h počinje četvorodnevna *rethink remake resell* radionica Maura Masarota (Mauro Massarotti), čuvenog hrvatskog dizajnera koji se proslavio oživljavanjem patika Startas u svetski poznat brend. Na radionici će se odvijati ceo proces redizajna brenda YUMCO, a rezultati će biti predstavljeni poslednjeg dana festivala.

U maloj Sali u 15h počinje radionica *stapanje klasične umetnosti i tehnologije*, radionica Džefrija Lilemona (Goeffrey Lillemon), umetnika iz Holandije. Brišu se granice između digitalnog i fizičkog sveta kombinovanjem klasičnih tehnika slikanja, crtanja i vajarstva, sa različitim nivoima interaktivnosti i animacije u cilju stvaranja digitalnih umetničkih dela.

Posle uzbudljivog prvog dana festivala, rimejkujte se uz muzički program u KC GRAD-u od 22h.

O-ruk Promotions i Remake festival vam predstavljaju:
Ludovik Material (Slovenija)
Its everyone else (Slovenija)
EX>Misha (Srbija)

Više informacija o festivalu na stranici www.remake.rs

Editors choice