Iinternacionalnim kupom Srbije 26. aprila 2014. počinje takmičarska sezona za bodi bilding, fitnes, bodi fitnes i aerobik. To je ujedno i kvalifikaciono takmičenje za predstojeće balkansko i evropsko prvenstvo. Očekuje se veliki broj ozbiljnih takmičara kako iz Srbije, tako i iz regiona, te pored takmičara iz Crne Gore, Hrvatske, BiH, Makedonije, Slovenije očekujemo i najuspešnije takmičare iz Bugarske i Rumunije.

Jovana Djakovic 1 Počinje takmičarska sezona za bodi bilding, fitnes, bodi fitnes i aerobik

Ovo takmičenje u svom sklopu ima više kategorija sporta među kojima je u cvatu kategorija bikini fitnessa koja zahteva lep izvajan izgled bez prenaglašenosti mišića.

U svetu je ovaj sport tokom poslednje decenije postao veoma popularan pre svega zbog toga sto zahteva lep i zdrav životni stil koji je danas od sve većeg značaja. U okvirima naše zemlje, o njemu se malo zna i još manje piše, a takmičari ne dobijaju nikakav prostor da se afirmišu kao ozbiljni sportisti, što jesu.

Jovana Djakovic 2 Počinje takmičarska sezona za bodi bilding, fitnes, bodi fitnes i aerobik

Jovana Đaković, bivša gimnastičarka, dokazuje da se može zavrsiti državni fakultet, viđati sa prijateljima, raditi, a pritom potpuno biti posvećen ovom sportu. Ona će se takmičiti u dve kategorije: fitness koja je malo atraktivnija, jer sadrži koreografiju sa akrobatikom i bikini fitness. Jovana vodi zdrav život, redovno trenira, jede pravilno i tvrdi da je to pravi izbor za mlade i da takav život čini čoveka stalno vedrim i nasmejanim. Jovana piše i fitness blog, gde daje savete o ispravnom treniranju i ishrani – jovanafitness.com.

Jovana Djakovic 3 Počinje takmičarska sezona za bodi bilding, fitnes, bodi fitnes i aerobik

Jovana Đaković

Editors choice