5 najčešćih mitova o kosi koje treba odmah da zaboraviš

Nedeljni horoskop: 17.mart – 23.mart

Wannabe editorijal: NEON FEVER

Za više od trenutka: Vikend rituali koje treba da usvojiš, kako bi ti nedelja bila manje stresna

Wannabe Fit: DETOX smoothie (VIDEO)

Spremna za proleće: Kako da sprovedeš sedmodnevni detoks tela

Kako da rešiš problem otečenih kapaka i podočnjaka?

Verovala ili ne: 5 jutarnjih navika zbog kojih dobijaš na težini

Horoskop otkriva: Šta vam je potrebno da čujete kad vam je srce slomljeno?

Ove stvari ti niko nije rekao o zaljubljivanju u najboljeg druga

Podrška Hypo banke Udruženju žena obolelih i lečenih od raka dojke

Podrška Hypo banke Udruženju žena obolelih i lečenih od raka dojke

Prema postojećim podacima, u Srbiji se godišnje otkrije rak dojke kod 4,600 žena, od čega čak 1.600 ima smrtni ishod. Takođe, ne postoji adekvatna informisanost pacijenata o raku dojke, lečenju, rehabilitaciji i prevenciji.

– U Srbiji se obolele žene uglavnom, zbog neznanja i neobaveštenosti, osećaju zapostavljenim i obeleženim. Iz straha od odbacivanja, lečene žene, često, odbijaju da pruže podršku obolelim ženama i podele sa njima neprocenjiva iskustva i savete – objašnjava Jasmina Lukić, predsednica Udruženja “Budimo zajedno“ i dodaje da je cilj oktobarske kampanje edukacija žena o značaju redovnih pregleda, kao i zdravog načina života, ali i skretanje pažnje javnosti na obolele i prihološku podršku koju im je neophodno pružiti tokom lečenja.

Hypo Alpe Adria banka je kao prijatelj Udruženja, obezbedila punu podršku za realizaciju kampanje “Budimo zajedno u oktobru”. Pored finansijske pomoći, tokom trajanja kampanje zaposleni u Hypo banci nosiće simbolične bedževe kao znak podrške ovim hrabrim ženama, a u svim poslovnicama banke biće izloženi edukativni materijali Udruženja.

– Želimo istinski da podržimo Udruženje “Budimo zajedno“ i njihovu težnju da na pravi način podrže obolele i istaknu značaj i mogućnosti prevencije ove teške bolesti. Kampanja “Budimo zajedno u oktobru”, predstavlja i svojevrsnu krunu našeg desetogodišnjeg ulaganja u humanitarne projekte koje imaju širi društveni značaj, izjavila je Ivana Vulić Živković, direktor službe marketinga u Hypo Alpe Adria banci.

Udruženje žena obolelih i lečenih od raka dojke “Budimo Zajedno” je osnovano 10. decembra 2010. godine kao dobrovoljna, humanitarna, nevladina i neprofitna organizacija, sa ciljem da pruži informacije i psihološku podršku ženama obolelim i lečenim od raka dojke. Udruženje takođe radi i na prevenciji raka dojke i edukaciji ženske populacije o potrebi preventivnih i redovnih pregleda.

Editors choice