U svim gradovima možete naleteti na lutalice – pse, kao i ljude, na osobe bez krova nad glavom, bez sigurne egzistencije i svega što ide uz to. Vi ste srećnik koji taj dan ide na kafu negde, žuri na posao, juri u šoping, misleći samo na svoje probleme, praveći od istih najgore i najveće. Ne kažem, svakom je svoja muka najveća.

Ali samo nekad obratite pažnju da svako novo jutro u toplom domu, samo govori da ste srećna osoba koliko-toliko i da, samim tim, imate i snage da rešavate problem, jedan po jedan.

sitnice nas cine srecnima Pokreni se danas!

Sitnice nas čine srećnima

Pogledajte u te osobe koje nemaju nikoga i trudite se da cenite ono što imate, da ne mislite kako je svet crn i da ste baš vi najveći baksuz.

Pokrenite se, sve se da rešiti, bitna je jaka volja i snaga, koja proističe iz skladnog života.

A samo jedan život imate.

Prethodne tekstove iz serijala “Pokreni se danas” možete pogledati ovde.


Nevena Martinović je student prava, večiti borac za pravdu, veliki sanjar i još veća svađalica. Sebi svaki dan obećava da od sutra ide na dijetu. Voli Novi Sad, njegove ulice i tamo ide kada beži od sveta. Gijom Muso joj razvija vijuge, rimsko pravo ubija maštu. “Trebalo bi uvek da živimo kao da ćemo sutra umreti. Nas u stvari ubija vreme za koje mislimo da imamo.” Elsa Triole

Editors choice