1/3

Manipulatori su oni koji ne misle da treba da se prilagode svetu i okolnostima, već da mogu svojim manevrisanjem da navedu okolnosti, ljude i svet da se prilagođavaju njima. Manipulatorima ne fali inteligencija, ali sa srcem ne stoje baš najbolje – oni ne umeju da vole, iako imaju strasna osećanja. Sebični su i nesigurni, a svakako ne žele da budu razotkriveni u svojim manama i slabostima, pa su često veoma dobri glumci u svim međuljudskim odnosima – poslovnim, porodičnim, ljubavnim, prijateljskim. Kad ih malo bolje upoznate, otkrićete neke obrasce ponašanja koji ih razotkrivaju kao manipulatore.

Glume nevinašca

Niko ne ume da vas pogleda tako nedužno i razoružavajuće, kao onaj ko je navikao da manipuliše i ko je uvežbao izgled nevinašca. On računa na to da će vaše srce omekšati, šta god da mu zamerate i da će vas ubediti da je nedužan. Čak umeju da se uvrede što ih sumnjičite i da to tako dobro odigraju, da se vi njima na kraju izvinjavate i molite ih za oproštaj.

Prave se glupi

Kad ih uhvatite kako nešto muljaju, praviće se da se da uopšte ne kontaju za šta ih optužujete, ili će se praviti da su pogrešili iz neznanja i rasejanosti – u zavisnosti od situacije. Manipulator koji često igra na ovu kartu, pravi se neuk i glup, ima sve šanse da zaista oglupavi. Ne možete dugo igrati jednu ulogu a da se sa njom ne saživite.

Kako da prepoznaš manipulatora Kako da prepoznaš manipulatora?

Editors choice