Nedeljni horoskop: 17.mart – 23.mart

Wannabe editorijal: NEON FEVER

Za više od trenutka: Vikend rituali koje treba da usvojiš, kako bi ti nedelja bila manje stresna

Wannabe Fit: DETOX smoothie (VIDEO)

Spremna za proleće: Kako da sprovedeš sedmodnevni detoks tela

Kako da rešiš problem otečenih kapaka i podočnjaka?

Verovala ili ne: 5 jutarnjih navika zbog kojih dobijaš na težini

Horoskop otkriva: Šta vam je potrebno da čujete kad vam je srce slomljeno?

Ove stvari ti niko nije rekao o zaljubljivanju u najboljeg druga

Zašto je zdravo laneno seme i kako ga koristiti?

Porasti ali ne odrasti!

Porasti ali ne odrasti!

Smeh, to je ono kad ti se razvuku usta od uva do uva i kad se sav zacrveniš i kad se gušiš, a ne možeš da prestaneš, a neretko i zaplačeš od tolike navale radosti i sreće.

A zagrljaj, to beše onaj najprijatniji čin drage osobe, kada zaboraviš i šta te muči i koje obaveze imaš, to je ono najtoplije i najsigurnije osećanje da će “biti sve u redu i da nemaš razloga da brineš”, jer tu je taj neko ko će sve rešiti. Zvuči neverovatno, bajkovito, možda i daleko, neuhvatljivo, kao da je to osećanje nekada davno prošao kroz vaš život, sećate ga se, ali ta sećanja polako gube obrise, postaju samo zamisli…

Da, mislim da smo mi, ljudi, zaboravili na ogromnu važnost koju smeh i zagrljaj imaju za život, našu svakodnevicu, jer sve češće viđamo sumorna i zabrinuta lica, susrećemo odlutale poglede, hladne pozdrave, nameštene osmehe. Pomislim, ali ne želim da verujem u to, da smo izgubili, negde zaturili to umeće smejanja i umeće da zagrljajem kažemo mnogo više nego rečima.

20181425 Porasti ali ne odrasti!

Zagrljajem možete reći više nego sa hiljadu reči...

Ipak, deca još umeju da uživaju u tom bogatstvu života. Osvrnite se oko sebe, pustite da vam pogled odluta malo dalje od nenasmejanih lica i videćete “male ljude”, vragolane koji su uvek nasmejani. Kako i posle pada sa ljuljaške, drveta (ma, na šta se sve nisu popeli) i nekoliko suza, već počinju da se smeju kao da ih ništa ne boli, a posle roditeljskog zagrlljaja sve je potaman. Možda  ih je smeh izlečio? Šta mislite od tome? Možda im je taj zagrljaj upravo šapnuo da ništa nije strašno.

Razmislite o ovome. Niko ni nama nije oduzeo pravo da se smejemo i zagrlimo drage osobe. Možda bi i nas sve manje “bolelo”? Još se ne plaća porez na smeh i zagrljaj, biće da je zato jer su neprocenjivi.

importancesmile Porasti ali ne odrasti!

Umesto "smajlija", bolje se potrudite da osoba vidi vaš osmeh... Dajte joj priliku da uživa u njemu, dajte joj priliku da se i sama nasmeje.


Marina Todorović– Tvrdoglavo misli da može da istera pravdu uvek i svugde. Pokušava da utka perfekcionizam u svaku nit njene stvarnosti. Smatra da neograniceno treba konzumirati: ljubav kao takvu, smeh do suza, sport, srpsko kulturno bogatstvo, kao i španski jezik i kulturu, psihologiju, knjige (mnogo knjiga), fox crime, muziku, modu(mnogo mode)… Kada pokušava da ispravi neku krivu Drinu-seti se- “Sve su Drine ovog svijeta krive, nikada se one neće moći sve ni potpuno ispraviti, nikada ne smijemo prestati da ih ispravljamo” (Ivo Andrić, “Znakovi pored puta”).

Editors choice