Porto Montenegro – kapija Jadrana

Porto Montenegro – kapija Jadrana

Današnje putovanje vodi nas u gradić Tivat, novu svetsku IN destinaciju sa ambicioznim projektom Porto Montenegro. Ova nova svetska marina privlači kapetane, posadu, jahte i turiste iz svih delova sveta i transformiše mali gradić u novu međunarodno priznatu luku sa marinom od 185 čvorova ispunjenih do poslednjeg, i u vodeću destinaciju plavog Jadrana.

2011 09 28 13.17.46 1024x768 Porto Montenegro   kapija Jadrana

Porto Montenegro - pronađite svoje mesto pod suncem

Marina je zamisao multimilionera Pitera Manka (Peter Munk), koji je želeo da stvori savršenu marinu koja može da zadovoljava sve potrebe jahti i brodova i da u svojoj zaleđini ima i luksuzno naselje, te tako bude konkurencija destinacijama poput Monaka, Kana i Portofina. Izgleda da se njegovi snovi lepo ostvaruju u zaleđu Kotora i Perasta. A tu je i Bokokotorski zaliv, zaštićena svetska baština. Na pragu mora niče pet celina pod imenima Zeta, Ozana, Tara, Milena i Teuta.

17 big gallery1 Porto Montenegro   kapija Jadrana

Nema lepšeg mesta za jutarnju kafu, zar ne?

Pored luksuznih apartmana i stanova, koji su skoro svi već prodati ili rezervisani, u sklopu ovog velikog kompleksa nalazi se i Pomorski muzej i bazen “Lido Mare”, kao i wellnes centar, kafići i restorani, knjižara, tereni i parkovi za sport i rekreaciju; naravno, tu su i prodavnice poznatih evropskih brendova.

tivat porto montenegro 2 500x300 Porto Montenegro   kapija Jadrana

Bogati sadržaji tivatske marine ispunili su očekivanja svetskog džet-seta

Projekat potpisuje arhitektonski biro iz Londona Riardon i Smit (ReardonSmith). Enterijeri su rad čuvenog dizajnera Tina Zervudačija (Tino Zervudachi), a pejzažnu arhitekturu potpisuje Martin Lejn Foks (Martin Lane Fox). Na predivnom bazenu olimpijskih dimenzija, koji gleda na more, nalazi se i skulptura čuvenog španskog umetnika Haumea Plense (Jaume Plensa).

marina overview 01 Porto Montenegro   kapija Jadrana

I Novak Đoković je ovog leta obišao Porto Montenegro svojom jahtom "Dijana"

Svoje mesto i čvor već su ovde našli i Novak Đoković sa svojom jahtom “Dijana”, osnivač kompanije Luj Viton (Louis Vuitton – Moet Hennessy) Bernard Arno (Bernard Arnault) i Oleg Deripaska (Oleg Deripaska). Ova destinacija definitivno mora se videti i toplo vam preporučujem da je posetite ako vam se ukaže prilika.

montenegro marina1 Porto Montenegro   kapija Jadrana

Pod osvetljenim palmama večernja šetnja ne može biti romantičnija


Ivana Aćimić je arhitekta, zaljubljenik u modu i putovanja, kao i dobre knjige, muziku i filmove. Veliki je fan španske kulture i mode. Uvek se vodi rečenicom kreatora Yves Saint Laurent-a “Fashion fades, style is eternal”. Propagira male stvari koje život čine lepšim. Autorka je bloga Street Art_Life Style_Fashion and Co.