Prolećna styling formula: Hrabri printovi i jarke boje

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

Definicija sreće: Kako da zasijaš svojim unutrašnjim sjajem?

Ponosna na svoju jedinstvenost: Da li znaš koji je tvoj faktor?

Misliš da je chic fashion business look nedostižan? Razmisli još jednom!

Da, Yes, Oui, Sì! Usuđuješ li se da kažeš „Da“ i budeš ženstvena i strastvena u svakom trenutku? (Blog)

Wannabe editorijal: The Land of Melancholy

Nova prolećna H&M kolekcija je stigla i ovih 5 komada su apsolutni must have

8 razloga zašto je broj 89 nova senzacija u beauty svetu

Ovo je tajni “trik” Tamare Dragičević za gušću i jaču kosu kakvu svi želimo!

Poslovne pustolovine: Zatrpani “poslom”?

Poslovne pustolovine: Zatrpani “poslom”?

Zamislite da imate prvi sastanak sa advokatom, a njegova kancelarija je u katastrofalnom neredu. Gomile papira pokrivaju sve ravne površine, police su prepune fascikli, a polica puna naslaganih knjiga. Uprkos njegovim preporukama i besprekornom ugledu, njegova kancelarija ne odaje besprekornost. Normalno je da se na prvi pogled rodi sumnja u njegovu pouzdanost.

Haos na radnom mestu nastaje usled nedostatka organizacije i pažljivog planiranja. On može dovesti do nagomilavanja papira i opšteg haosa time i do panične jurnjave na poslu koja može drastično uticati na vaš svakodnevni rad i obavljanje važnih zadataka. Znajte da je vreme za reorganizaciju!

153 Poslovne pustolovine: Zatrpani “poslom”?

Prvi korak je organizovan i funkcionalan radni sto

Vaš sto mora odgovarati vašim potrebama. Vrsta posla kojim se bavite određuje veličinu i stil radnog stola koji vam je potreban. Možda je vreme da nabavite novi?

Ako vaš posao zahtevna redovno pregledanje knjiga, dokumenata i fascikli, potreban vam je sto na kom će vam potrebna dokumenta biti nadohvat ruke. Bićete u stanju da ih uzmete i vratite na mesto čak i kada ste u žurbi. U suprotnom, ređaćete solitere papira na svom stolu da bi vam bili nadohvat ruke.

Ako vaš posao zahteva čestu upotrebu kompjutera, potreban vam je sto u obliku slova “L”. Tako možete imati odvojen prostor za kompjuter na jednoj strain, a slobodnu radnu površinu na drugoj. Još jedna sjajna stvar u vezi sa ovim stolovima jeste mogućnost ugrađivanja velikog broja polica i fioka za skladištenje dokumenata ispod stola.

 

240 Poslovne pustolovine: Zatrpani “poslom”?

Sto u obliku slova “L” idealan je izbor za kancelariju

Veliki broj ljudi čuva i skladišti papire u strahu da bi mogli izgubiti neki važan dokument koji im može zatrebati kasnije. Problem je u tome što se takvim akumuliranjem dokumenata gubi granica između važnih dokumenata i onih nepotrebnih. Pokušajte da na licu mesta razaznate važnost nekog papira. Ukoliko pretpostavite da vam neće ponovo zatrebati, rešite ga se odmah. U suprotnom, samo pravite sebi problem.

333 Poslovne pustolovine: Zatrpani “poslom”?

Nemojte zatrpavati sebe gomilama nepotrebnih papira

Nered takođe nastaje kada odlažete donošenje odluka. Naviknite se da odlučujete u trenutku, pa makar to bilo pitanje čuvanja ili bacanja papira. Kada budete sposobni da brzo donosite odluke, lakše ćete obavljati posao. Uhodajte se sa brzim tempom rada i nećete dolaziti u situaciju da nepotrebno paničite.

Organizaija je proces, pa nemojte očekivati da se dogodi preko noći. Ona zahteva pažljivo planiranje i  pridržavanje pravilima. Ako ste već sami pokušali da se organizujete i nije vam pošlo za rukom, nađite pomoć. Unajmite profesionalnog organizatora koji će vam pomoći da ostanete fokusirani.

Izvori fotografija: suturi.com, wicegeek.com, blogspot.com

Prethodne tekstove iz serijala “Poslovne pustolovine” možete pogledati ovde.


Saška Stojadinović je studentkinja Fakulteta političkih nauka, ponosna Vodolija zavisna od knjiga, pisanja, preterano pričljiva i ćutljiva u isto vreme, rođena u pogrešno vreme. Večito dete.

Editors choice