Vodič za kožu koja ne stari: Sve što treba da znaš kako bi uvek izgledala mladoliko

Nedeljni horoskop : 24. mart- 30. mart

5 najčešćih mitova o kosi koje treba odmah da zaboraviš

Wannabe editorijal: NEON FEVER

Za više od trenutka: Vikend rituali koje treba da usvojiš, kako bi ti nedelja bila manje stresna

Wannabe Fit: DETOX smoothie (VIDEO)

Spremna za proleće: Kako da sprovedeš sedmodnevni detoks tela

Kako da rešiš problem otečenih kapaka i podočnjaka?

Verovala ili ne: 5 jutarnjih navika zbog kojih dobijaš na težini

Horoskop otkriva: Šta vam je potrebno da čujete kad vam je srce slomljeno?

Postanite kreativni lider u pet koraka

Postanite kreativni lider u pet koraka

Kreativni lider je osoba koja će u svakom trenutku ohrabriti zaposlene u isticanju svojih ideja za postizanje boljih poslovnih rezultata. Da bi svaki poslovni tim što bolje funkcionisao neophodno je da se međusobno lica podstiču i neguju poslovni odnosi. Pogledajte na koji način možete postati kreativniji.

Više istražujte

Budite upućeni u ceo proces napretka firme i ljudi koji rade za vas. Prepoznajte u svakom zaposlenom koji je njegov tip ličnosti. Prema njihovim sposobnostima raspodelite ih na određene poslove. One koje će obavljati najbolje.

“Ne gušite” kreativnost 

Nikada nemojte biti pristrasni. Ukoliko ste u potrazi za inovativnom idejom, nemojte sprečavati da vam istu predloži osoba koja je u nižem poslovnom položaju od vas. Pružite svakome slobodu da predloži svoje ideje. Samo zato što je neko mlađi od vas ili manje iskusan ne znači da njegova ideja nije ispravna.

stepstobecomeamorecreativeleader3 1379420297 652x304 Postanite kreativni lider u pet koraka

Budite kreativni i vi!

Podsticanje saradnje među sektorima

Ne sprečavajte nikada zaposlene da međusobno sarađuju, pogotovo ako je reč o različitim sektorima. Zaposleni mogu učiti jedni od drugih, a to će samo doprineti boljem i bržem rešenju poslovnih izazova.

Neka se vaši zaposleni osećaju značajnim

Uz svaki napredak kompanije učinite da se svako od zaposlenih oseti zaslužnim za poslovni uspeh i bitnim u daljem razvoju poslovne misije. Saslušajte saradnike i pitajte ih za ideje o daljem napredovanju. Neke od njih možete iskoristiti, ukoliko smatrate da su od važnosti.

Nagradite kreativnost

Nemojte zaboraviti da reč “hvala” nije dovoljna. Nagradite svog zaposlenog unapređenjem, plaćenim putovanjem ili novčanom nadoknadom kako bi bili inspirisani da i dalje šire svoju kreativnost i uspešno obavljaju predstojeće zadatke.


Dragana Katić je autor stranice Oh là là i ljubitelj starih holivudskih filmova. Njena dnevna rutina: “Ustati. Zablistati. Vratiti se u krevet.”

Editors choice