Korektor

Žene najviše greše u upotrebi, odnosno izboru korektora. Ako je dobar za prikrivanje fleka i pega, to ne znači da je dobar za nanošenje ispod očiiju. Ponekad se ispod šminke vidi sivkast odsjaj korektora koji licu daje sablasan izgled i umesto da prikrije podočnjake i bore, samo ih ističe. Ali najčešća greška je u debljini sloja, odnosno samoj teksturi korektora – on mora biti vrlo fini i suptilan, jer je koža ispod očiju sedam puta tanja i nežnija nego na ostalim delovima lica.

Obrve

Sa godinama, obrve postaju tanje, a pojavljuju se i sede dlake u njima. Bolje od olovke poslužiće prah za popunjavanje obrva, jer treba da deluju puno i oblo, da bi osvežile tvoj izgled, a ne kruto i oštro. Da bi malo “podigla” izgled lica, prati gornji luk obrva, a ne donji, odnosno, dodaj prah za popunajvanje na vrh gornjeg luka. Ovo je magičan trik za mladalački izgled, kad se malo izvežbaš u primeni.

Makeup izazov koji otvara oči Kako izgleda Instagram šminka a kako stvarna Potezi u šminkanju koji daju pogrešan efekat starijeg izgleda

Pročitajte još i ovo:

Kako da središ obrve poput Kajli Džener (VIDEO)

Obrve u DUGINIM bojama: Novi trend koji “hara” Instagramom

Oblikujte svoje obrve na pravi način

Zapratite svoj omiljeni magazin na YoutubeuInstagramuFacebookuTwitteru i pridružite nam se na Viber Public Chatu!

Izvor fotografija: www.instagram.com

Brankica Milošević

Editors choice