Usuđuješ li se da kažeš „Da“ i budeš ženstvena i strastvena u svakom trenutku? (Blog)

Prolećna styling formula: Hrabri printovi i jarke boje

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

U susret avanturi: Zašto je život punim plućima sinonim za sreću? (BLOG)

Definicija sreće: Kako da zasijaš svojim unutrašnjim sjajem?

Ponosna na svoju jedinstvenost: Da li znaš koji je tvoj faktor?

Misliš da je chic fashion business look nedostižan? Razmisli još jednom!

Wannabe editorijal: The Land of Melancholy

Nova prolećna H&M kolekcija je stigla i ovih 5 komada su apsolutni must have

8 razloga zašto je broj 89 nova senzacija u beauty svetu

Potop danas: Crni humor je zakon

Potop danas: Crni humor je zakon

Priča se po internetu da neko ima nešto protiv crnog humora u ovoj podvodnoj situaciji. Kao, nije sve za sprdnju. Nije. Ali kvalitetan crni humor nije sprdnja, nego vrlo poželjan, zdrav i efektan način za osvešćivanje klonulog duha šamaranjem. Uopšte, zdrav je za osvešćenje svake vrste šljonulosti, a naročito solidno proganja dramoserčinu.

Jeste, zajebano je. Ljudi spavaju po podovima u prihvatnim centrima i ne znaju kako će da očiste kuće od blata, kad se voda povuče. Radi se svim snagama da se saniraju posledice, tamo gde je uopšte moguće sagledati posledice. Živi se bez struje i vode za piće. Strahuje se od novih poplavnih talasa, sa drugih strana.

b8195ec31a7725c1e9cc1e7a158e35de Potop danas: Crni humor je zakon

I šta predlažete progonioci crnog humora? Da se ne zajebavamo? Najbezazlenija šala ovih dana mi je da kažem svakome koga sretnem “izgledaš kao da te poplava izbacila” i svi se slatko smeju. Ili nešto o tome kako su nam “svi planovi pali u vodu” shvatate, u vodu, hahaha.

Srpski humor je čuven, barem među Srbima, koliko i srpski prkos. Večito teramo uzvodno. Oh, omače mi se. Prosto mi je nekako voda ušla u uši, pa izlazi kroz usta u vidu glupih vodenih štosova.

Ah, a znate ono kad dete u Paraćinu (Svilajncu, Obrenovcu) pita majku “mama, mama, je l’ smem da se igram u dvorištu?”, a majka mu kaže: “Idi sine, al’ nemoj duboko!”.

Svaka situacija podleže zezanju. Naročito vrlo zajebana situacija, u kojoj je svima vrlo teško. Neko (onaj ko nema smisla za humor, nema duha, ne ume da se distancira od problema i nikad nije shvatio poruku letećeg cirkusa Montija Pajtona – olvejz luk on d brajt sajd of lajf) nalazi ventil u besu. Svi su mu krivi što mu je nebo palo na glavu. Ali taj verovatno nikad nije čuo ni za malo, prkosno selo opkoljeno Rimljanima, u kome žive ludi Gali, koji se jedino boje da im nebo ne padne na glavu, a najluđi među njima su Asteriks i Obeliks. A i Garoviksa treba shvatiti ozbiljno.

Nekome je lakše da kuka, ili barem misli da mu je lakše, jer nikad nije probao da se podsmehne sebi i svojoj muci.

A znate, istina je. Na muci se poznaju junaci. Kad je gusto, svima, pa i njima, oni se razlikuju od svih tako što rade sve što mogu da urade, razmišljaju, organizuju, deluju, doprinose onako kako mogu i umeju i pritom šire oko sebe atmosferu pouzdanosti. Ako sami baš ne umeju da provaljuju fazone, gromko se smeju kad čuju nekoga ko ume. I nikome ne zameraju na zezanju. Humor odagnava umor. A ovih dana je poput čamca za spasavanje. Hahaha, čamac, kontate? Ako ga niste videli pred svojom kućom, ili u komšiluku, nadajte se i da nećete. Jer ako vam čamac dođe pod prozor, to znači da ste u istom čabru, u kome se mi potopljeni krčkamo ovih dana.

A kad je bal, nek je maskenbal. I kad moraš da se uhvatiš u kolo i igraš kako muzika nalaže, opleti najbolje što umeš, stani na keca, povedi, vitlaj maramicom, podvriskuj i… plivaj.

Izvor fotografija: pinterest.com

Aleksina Đorđević

Editors choice