Povrće sa karijem i kokosovim mlekom

Povrće sa karijem i kokosovim mlekom

Obrok ne mora uvek da bude meso, meso, meso. Dovoljno je da napravite neki ukusan sos koji će probuditi sva čula, pomešate ga sa povrćem koje je zdravo i servirate sa pirinčem koji će vas držati sitim.

Ovo jelo zahteva dosta povrća, koje naravno ne morate sve iskoristiti, ili ga pak možete zameniti nekim drugim u zavisnosti od sezone. Poenta kuvanja je biti kreativan i originalan. Količina povrća treba ukupno da bude oko 200g pa vi rasporedite količinu prema ukusu. Jedan od ključnih sastojaka je kokosovo mleko, ali recept može proći i bez njega. Takođe, ako baš ne možete bez mesa, naseckajte piletinu na kockice i dodajte je povrću.

Veg Curry Povrće sa karijem i kokosovim mlekom

Sastojci:

- Šargarepa

- paprika

- tikvice

- crveni luk

- šitaki pečurke

- neutralna pavlaka, oko 40g

- kokosovo mleko, oko 20g

- paradajz pelat, 30g

- đumbir, oko 10g

- Kari začin oko 20g

- čili papričica melevena (ili domaća mlevena ljuta paprika)

- maslinovo ulje

- pirinač, oko 40g

Priprema:

Propržiti povrće koje ste isekli na štapiće i dodati cele šitaki pečurke kada povrće smekša. Dodati pavlaki, čili papričicu, pelat, kari i kokosovo mleko. Sve to ukuvati, dodati so i biber po želji. Skuvani pirinač staviti u sredinu tanjira, a oko njega servirati povrće.

Bon appétit!


Nikola Trajković je inženjer, pustolov i urbani kreativac. Zakleti Dorćolac koji najviše voli da živi svuda po malo. Život u Parizu i Istanbulu obogatio je način na koji doživljava modu.

Komentari