5 najčešćih mitova o kosi koje treba odmah da zaboraviš

Nedeljni horoskop: 17.mart – 23.mart

Wannabe editorijal: NEON FEVER

Za više od trenutka: Vikend rituali koje treba da usvojiš, kako bi ti nedelja bila manje stresna

Wannabe Fit: DETOX smoothie (VIDEO)

Spremna za proleće: Kako da sprovedeš sedmodnevni detoks tela

Kako da rešiš problem otečenih kapaka i podočnjaka?

Verovala ili ne: 5 jutarnjih navika zbog kojih dobijaš na težini

Horoskop otkriva: Šta vam je potrebno da čujete kad vam je srce slomljeno?

Ove stvari ti niko nije rekao o zaljubljivanju u najboljeg druga

Pozorište na Terazijama proslavilo rođendan

Pozorište na Terazijama proslavilo rođendan

Pozorište na Terazijama obeležilo je juče 65. rođendan svečanom dodelom priznanja, a godišnju nagradu dobile su Mina Lazarević i Jelena Jovičić za uloge u mjuziklu “Viktor Viktorija”.

Direktor ovog muzičkog teatra Aleksandar Džaja istakao je da je 2014. godinu obeležilo nekoliko značajnih događaja.

Na Svetski dan pozorišta, 27. marta proglašen je 100.000. gledalac mjuzikla “Čikago”. U aprilu je proslavljeno 50. izvođenje mjuzikla “Zona Zamfirova”, kao i deset godina od premijere mjuzikla “Cigani lete u nebo”, koji je i dalje jedna od najgledanijih predstava.

U junu je premijerno izveden jedan od najznačajnijih mjuzikla – “Viktor, Viktorija”, u režiji Mihaila Vukobratovića. U novembru je treći put održan projekat “11 zemalja”, koji se organizuje sa časopisom “Orchestra”, uz podršku Ministarstva kulture i Ambasade SAD, radi edukacije izvođača.

Kao sledeći veliki projekat Džaja je najavio mjuzikl “Mama mia” s premijerom na Svetski dan pozorišta – 27. marta 2015. godine. Brodvejski mjuzikl, uz hit pesme grupe Aba, režiraće Jug Radivojević, koreograf je Mojca Horvat, a prva proba zakazana je za 25. decembar.

U obrazloženju godišnjih nagrada ističe se da naslovna uloga u mjuziklu “Viktor Viktorija”, u krugu prerušavanja i zamene identiteta, zahteva izuzetno vladanje scenom, a da je Mina Lazarević dokazala da poseduje širok dijapazon glumačkih rešenja, sposobnosti i nadahnuća, rešavajući s lakoćom ovu zamršenu glumačku jednačinu.

mina lazarević tekst Pozorište na Terazijama proslavilo rođendan

Ulogom Norme u istoj predstavi Jelena Jovičić potvrđuje da se od svake uloge u pozorištu, bez obzira na njen obim, može napraviti pravo glumačko remek-delo, na zadovoljstvo partnera i na radost publike.

jelena tekst Pozorište na Terazijama proslavilo rođendan

Na svečanosti su dodeljene zahvalnice za doprinos radu i delovanju Pozorišta na Terazijama. Dobitnici su glumci Dragan Vujić, Ivana Knežević, Milena Živanović, reditelj Vladimir Lazić, igračica Danica Arapović, pevač Jovan Nikolić i drugi.

Luka Pešić

Editors choice