Koliko samo vremena i novca žene troše na držanje pod kontrolom žbunastog područja iznad oka? Ili nam toliko brzu rastu da moramo da ih svakodnevno čupamo, a one ni tada ne izgledaju lepo oblikovano, ili su nam obrve tako tanke i ofucane da moramo da mažemo serume i podebljavamo ih kojekakvim olovkama.

Kako god bilo, ovaj deo lica ne smete zapustiti. Džaba vam i najbolja šminka i najpreciznije osenčeni kapci ukoliko vaše obrve ne prate ceo izgled.

Kod oblikovanja obrva najvažnija je simetrija. Zato vodite računa da i leva i desna obrva izgledaju što je sličnije moguće. Zato iščupajte sve dlačice između obrva, dlačice ispod obrve i eventualno istrimujte ostatak obrva kako biste dobili ujednačen luk. Ovo je osnovni oblik obrva i one će tako izgledati kada niste našminkane.

fill shape eyebrows Pravila šminkanja: Oblikovanje obrva u par koraka

Međutim kada rešite da se našminkate, nakon pudera dopunite obrve. Prvo stavite korektor nekoliko tonova svetliji od kože ispod i iznad obrva.

Nakon toga olovkom koja je tek neki ton tamnija od vaše prirodne boje obrva ispunite obrve. Što izaberete tamniju nijansu to ćete izgledati ozbiljnije i strožije. Zato olovkom iscrtajte konture, a onda četkicom raščešljajte proizvod. Nakon toga možete sve fiksirati senkom za obrve.

Postoji toliko raznih proizvoda za oblikovanje obrva, od senki, preko gelova i olovki. Vi odaberite sebi najdražu varijantu ili kombinujte više proizvoda za najbolji rezultat.

Važno je da budu ujednačene i što približnije boji vaše kose.

Lenka Gatić

Editors choice