1/3

O problemima u vezi mislimo tek kad nastanu i kad počnemo da se pitamo kako smo došli dotle. A dotle dođemo tako što puštamo da se stvari odvijaju, verujući u moć osećanja i propuštamo trenutke da intervenišemo, da postavimo stvari ispravno i usmerimo vezu u pravcu poštovanja i poverenja. Ljubav se čuva i neguje uz pomoć ovih pravila koja počesto zanemarujemo.

Iskrenost

Oko iskrenosti se uvek saplićemo, jer spontana iskrenost je često brutalna i povređujuća. Ne mora tako. Budi ljubazna, biraj reči i trenutak, ali budi poštena u svemu, uvek. Tako se gradi poverenje, a taj posao je filigranski kompleksan, a tvorevina mu je kristalno krhka. Poverenje se i gradi i čuva iskrenošću.

Kompromis

To je složen mehanizam i zahteva obostranu svest i spremnost da se u vezu ulaže. Kad malo izađete van rodne uloge u vezi, vidite da nije važno ko nosi pantalone, nego je važna ravnoteža. U vezi niko ne treba da ima moć, a oboje treba da budete spremni da pravite ustupke i da se žrtvujete ako je potrebno.

veza Pravila za dobru vezu koja često ignorišemo

Rasprava je zdrava

Drama sa pretnjama, ucenama i vrištanjem je toksična. Rasprava sa argumenitma, zauzimanje za svoj stav i spremnost da se shvati i prihvati različit partnerov stav je zdrava. Neki parovi se hvale da se nikada ne svađaju, ali tu ništa nije za pohvalu – neko od njih nešto potiskuje i zadržava i na taj način preuzima moć u vezi.

Editors choice