Definicija sreće: Kako da zasijaš svojim unutrašnjim sjajem?

Ponosna na svoju jedinstvenost: Da li znaš koji je tvoj faktor?

Misliš da je chic fashion business look nedostižan? Razmisli još jednom!

Da, Yes, Oui, Sì! Usuđuješ li se da kažeš „Da“ i budeš ženstvena i strastvena u svakom trenutku? (Blog)

Wannabe editorijal: The Land of Melancholy

Nova prolećna H&M kolekcija je stigla i ovih 5 komada su apsolutni must have

8 razloga zašto je broj 89 nova senzacija u beauty svetu

Ovo je tajni “trik” Tamare Dragičević za gušću i jaču kosu kakvu svi želimo!

Style inspo: Kako da izdominiraš noseći athleisure trend

Horoskop otkriva: Šta vam je potrebno da čujete kad vam je srce slomljeno?

Predavanje prof. dr Dominika Salvatorea, predsednika Megatrend univerziteta

Predavanje prof. dr Dominika Salvatorea, predsednika Megatrend univerziteta

1/2

Ugledni svetski ekonomista, prоf. dr Dominik Salvatore, inače predsednik Megatrend univerziteta, u sredu, 18. marta 2015, održao je na ovom univerzitetu predavanje na temu: “Kada i kako će prestati kriza u evrozoni?” (When and how will the Eurozone crisis end?).

U uvodnom delu predavanja, prof. dr Slobodan Pajović, rektor Megatrend univerziteta, poželeo je dobrodošlicu profesoru Salvatoreu, istakavši da je počastvovan što je jedna tako značajna ličnost iz sveta ekonomije na mestu predsednika Megatrend univerziteta, i pozdravio prisutne studente, profesore, predstavnike medija, i druge istaknute goste među kojima su bili ekselencije: ambasadorka Venecuele gospođa Dia Nader de El-Andari, ambasador Argentine Rikardo Fernando Fernandes, ministar savetnik Ambasade Meksika Hose Umberto Kastro Viljalobos i Đovani Mafoda, direktor Italijanske agencije za trgovinu, akademik SANU Časlav Ocić, mr Bojana Vukotić, predstavnica Privredne komore Srbije.

megatrend 1 Predavanje prof. dr Dominika Salvatorea, predsednika Megatrend univerziteta

megatrend 3 Predavanje prof. dr Dominika Salvatorea, predsednika Megatrend univerziteta

“Ekonomska kriza nije sasvim gotova, ali postoje i drugi faktori koji uzrokuju stagnaciju u Evropskoj uniji. Kako bi ekonomija napredovala, potrebno je uzeti u obzir tri glavna elementa, i upotrebiti ih u situacijama koje ne mogu da se predvide. To su: duboko znanje teorije, jer bez teorije kao da radimo bez uputstva; znati kako funkcioniše stvaran svet i zdrav razum. Bitno je i ne razmišljati pesimistično, predvideti kad će nastupiti kriza i zašto nastupa. Ova tri elementa su najvažnija za tačnu ekonomsku analizu. Iz recesije, koja je počela 2009. godine, Amerika se najbolje oporavlja, mada je i to spor oporavak, a Evropa se oporavlja još sporije. Razlog za to je preveliko zaduživanje i smanjena konkurentnost među zemljama. Kriza je neminovna, ali je iz nje moguće izaći, prvenstveno smanjivanjem plata i penzija; restrukturiranje je bolno – ali neminovno. Veliki problem su stagnacija privrednog rasta, neadekvatne inovacije, spor porast produktivnosti, visoki porezi i nedovoljno efikasna regulativa privrede”, istakao je profesor Salvatore.

Editors choice