Večeras od 20 časova na sceni Omladinskog pozorišta “Dadov” biće izvedena predstava “Seks za početnike” po motivima istoimene knjige Jasminke Petrović, u režiji Vladana Đurkovića.

Dok se po obrazovnim institucijama polemiše o uvođenju seksualne edukacije kao obaveznog predmeta, Omladinsko pozorište “Dadov” svoj doprinos daje postavljanjem na repertoar predstave koja će o ovoj važnoj temi govoriti na uzbudljiv i duhovit način. Predstava je namenjena pre svega starijim osnovcima i srednjoškolcima – svima onima kojima su informacije o ovoj temi neophodne.

Seks za početnike 1 Predstavom do znanja: Seks za početnike

– Želja nam je da kroz jednu laku zabavnu formu ispričamo važne stvari koje se i te kako tiču mladih. Osetili smo potrebu da kao institucija damo svoj doprinos edukaciji mladih, nakon informacije da se u Srbiji registruje godišnje 16,000 adolescentskih trudnoća, a da se preko 90 odsto njih završi abortusom – rekao je Vladan Đurković.

Četrnaestoro mladih glumaca pozorišta “Dadov”, uzrasta od 16 do 19 godina, za ovu predstavu pripremalo se puna dva meseca. Oni će svojim vršnjacima kroz duhovite situacije u kojima se nalaze njihovi likovi ispričati važne stvari koje se tiču seksualne edukacije, razotkriti mnoge mitove i otkriti uzroke situacija u kojima se svako od nas bar jednom našao.

Seks za početnike 2 Predstavom do znanja: Seks za početnike

U predstavi “Seks za početnike” igraju Žarko Mladenović, Bojana Popara, Nikola Zagorac, Jovana Božić, Stanko Kurjakov, Ivana Živković, Pavle Stevanović, Milica Ristivojević, Nikola Sretenović, Tamara Rašić, Marija Karamarković, Danilo Filipović i Pavle Malešević.

Premijera predstave je zakazana za četvrtak 12. jun, dok se reprize mogu videti 17. i 18. juna sa početkom od 20 časova.

Seks za početnike 3 Predstavom do znanja: Seks za početnike

Sve  druge informacije možete dobiti pozivom na broj telefona blagajne pozorišta “Dadov” 011/3243-643.

Editors choice