Moda, kolikogod kreativna i inspirativna, još uvek u sebi ima gomilu ograničenja i tabua. Čak i najveći modni ekscentrici drže se nekih strogih pravila uspostvavljenih pre njih. Ako prekrišite modna pravila, vaš dobar ukus se dovodi u pitanje.

Ipak, racionalno gledano, neka od brojnih modnih pravila nemaju previše smisla i predstavljaju neopravdane tabue.

Neka modna pravila smo vam već naveli ovde, a sada vas navodimo da slobodno prekršite neke od njih, zarad dobrog stila.

modna pravila 1 Prekršite modna pravila

Uobičajeni stav je da se svetlucavi i iskričavi predmeti ostavljaju isključivo za večernje toalete. Mi mislimo da se oni mogu sjajno poneti i u dnevnoj kombinaciji, ako ih uklopite sa neki svedenim ili neobičnim, čak military komadima garderobe.

modna pravila 2 Prekršite modna pravila

Stav da patike ne idu uz elegantnu odeću i haljine je odavno potisnut, pojavom normcore-a. Ovaj stil potvrđen u svim centrima mode propagira kombinaciju elegantnog i udobnog.

modna pravila 3 Prekršite modna pravila

O novom trendu kombinovanja zlata i srebra, jednom od najvećih modnih tabua, već smo pisali. Ovakve kombinacije izgledaju sjajno i prosto ih ponekad morate poneti!

modna pravila 4 Prekršite modna pravila modno pravilo Prekršite modna pravila

I za kraj smo ostavili najneracionalniju višedecenijsku modnu zabranu – kombinovanje crnog i mornarski plavog. Sve modno osvešćene osobe već su uvidele koliko je ovo sjajna kombinacija i uveliko je nose!

Opustite se, pouzdajte se u sopstveni istančan modni ukus, istaknite svoj stil i uživajte u buntovničkom činu kršenja modnih pravila!

Jasna Stanić

Editors choice