Prolećna styling formula: Hrabri printovi i jarke boje

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

Definicija sreće: Kako da zasijaš svojim unutrašnjim sjajem?

Ponosna na svoju jedinstvenost: Da li znaš koji je tvoj faktor?

Misliš da je chic fashion business look nedostižan? Razmisli još jednom!

Da, Yes, Oui, Sì! Usuđuješ li se da kažeš „Da“ i budeš ženstvena i strastvena u svakom trenutku? (Blog)

Wannabe editorijal: The Land of Melancholy

Nova prolećna H&M kolekcija je stigla i ovih 5 komada su apsolutni must have

8 razloga zašto je broj 89 nova senzacija u beauty svetu

Ovo je tajni “trik” Tamare Dragičević za gušću i jaču kosu kakvu svi želimo!

Pripremite kožu za sunce

Pripremite kožu za sunce

Stiže nam sve toplije vreme i kožu treba pripremiti, jer se sa promenama vremena i ona menja. Važno je da se koža ravnomerno tretira i tako izbegne pojava fleka i crvenilo. Uz par saveta saznajte kako da postignete savršenu preplanulost.

Piling

Da biste postigli ravnomernu boju, piling je obavezan. Pilingom se odstranjuju mrtve ćelije i koža lakše upija zaštitne kreme. Najbolje je koristiti dobar proizvod u granulama i kombinovati ga sa rukavicom za masažu. Za lice je preporučljiv nešto blaži piling sa mikrogranulama kako ga ne biste iritirali. Piling tela praktikujte dva puta nedeljno, a lica jednom. Budite pažljivi i nežni, jer će samo tako biti učinkovit.

Slika 1 Osim piling gelova koristite i rukavicu Pripremite kožu za sunce

Osim piling gelova, koristite i rukavicu

Solarijum

Verovali ili ne, solarijum nije štetan ako se praktikuje u malim količinama, jer koži obezbeđuje određenu količinu UV zraka koji podstiču proizvodnju melanina. Obratite pažnju da idete u salone koji redovno održavaju lampe i filtere uređaja. U solarijumima sa pravilnom razmerom UVA i UVB zraka, gde postoji mogućnost prilagođavanja zračenja i gde lampe nisu pretople, postiže se preplanulost koja duže traje i izbegavaju se oštećenja kože. Ovo je posebno korisno za osobe koje pate od eritema, jer se koža postepeno izlaže sunčevim zracima i ima vremena da se navikne na sunce. Međutim, to ne znači da kada počnete da se sunčate na pravom suncu ne morate da koristite zaštitne kreme.

Slika 2 Raspitajte se da li se solarijum koji pose ujete redovno odr ava Pripremite kožu za sunce

Raspitajte se da li se solarijum koji posećujete redovno održava

Beta-karoten

Jedan je od najvažnijih predstavnika karotenoida. Bitno je napomenuti da je prethodnik vitamina A, jer ga ljudski ogranizam može pretvoriti u ovaj vitamin. Ovo je široko rasprostranjen biljni pigment i može se naći u namirnicama žute, narandžaste, pa sve do tamnozelene boje (šargarepa, spanać, dinja, kruška, jabuka, brokoli, marelica, blitva). Potreban je za stvaranje melanina u koži i štiti kožu od štetnog zračenja. Njegova je najpoznatija uloga očuvanje kože i sluznice. Beta-karoten ne uzrokuje nuspojave, ali ga ne treba uzimati u prevelikim količinama (preko 60mg dnevno), jer može obojiti kožu u žuto-narandžastu boju (ksantoza).


Nataša Gajić – romantična, druželjubiva i opuštena. Voli modu i Audrey Tautou. Opušta se uz popodnevnu kafu i časopise. Veruje da je harizma ključni začin za dobar stil.

Editors choice