5 najčešćih mitova o kosi koje treba odmah da zaboraviš

Nedeljni horoskop: 17.mart – 23.mart

Wannabe editorijal: NEON FEVER

Za više od trenutka: Vikend rituali koje treba da usvojiš, kako bi ti nedelja bila manje stresna

Wannabe Fit: DETOX smoothie (VIDEO)

Spremna za proleće: Kako da sprovedeš sedmodnevni detoks tela

Kako da rešiš problem otečenih kapaka i podočnjaka?

Verovala ili ne: 5 jutarnjih navika zbog kojih dobijaš na težini

Horoskop otkriva: Šta vam je potrebno da čujete kad vam je srce slomljeno?

Ove stvari ti niko nije rekao o zaljubljivanju u najboljeg druga

Pritisak marketinga: Budi bolja

Pritisak marketinga: Budi bolja

Zategni zadnjicu, podigni grudi, našminkaj se da istakneš oči, neka ti usne izgledaju punije, kosa blistavija, nauči kako da ga zainteresuješ, zadovoljiš, zadržiš, radi na sebi da budeš bolja osoba… Tojest, kupi sve ove intervencije, saznanja i tehnike, jer to je ulaganje u sebe. Svi se trude da budu bolji, jer ih niko ne primećuje, ne želi i ne poštuje takve kakvi su. Kakva tuga!

Kupujemo li sreću, kupovanjem svega što će nam doneti učinak, ili samo utisak poboljšanja?

machiaj intact Pritisak marketinga: Budi bolja

Hiljadu i jednu štaku možemo da nabavimo da podupremo samopouzdanje, jer je ono najviše na ceni. I kako uopšte da imamo samopouzdanje ako nemamo mirišljave uloške, sto puta gušće trepavice, glatko i zategnuto telo, obučeno u markirane krpice? A kad poskidamo sve dodatke i umetke, kad se nedajbože ugojimo i kad nam propadne veza, kako da sačuvamo samopouzdanje, ako se ono sastojalo u pomagalima?

Ne brinite, idemo dalje.

Grupne terapije, životni treneri, mentalne i duhovne tehnike, sve je dostupno, sve je na tržištu, samo ne treba da gubimo nadu da možemo da budemo bolje. Jer da smo bile dovoljno dobre, ne bismo ni dovele sebe u situaciju da se pitamo kako da se popravimo. Spolja i iznutra, izgradnja ne sme da prestane.

Nikome i ničemu nećemo valjati, ako padnemo ispod nivoa, ne dostignemo standarde i ne isprobamo sve što se nudi.

Jednog dana, bićemo savršene. Zanosne lepotice, koje šetaju zanosne tipove, imaju savršene brakove, divnu decu i svu sreću koju su zaslužile.

Ako nikada ne dostignemo savršenstvo, nešto nismo radile kako treba, nismo se dovoljno trudile, nismo se popravile.

A možda nismo ni bile pokvarene. Možda smo uvek bile dobre baš takve kakve smo, samo nikada nismo mogle u to da poverujemo.

Niko nas nije ohrabrio da volimo sebe, dok su nas svi i sve ohrabrivali da poboljšamo sebe.

Životne lekcije demantuju marketing na svakom koraku, ali industrija caruje, izgrađena na našoj nesigurnosti i ubeđenju da nam za sreću, samopouzdanje i ljubav treba popravka, nadogradnja, reinstalacija i da nas nagrada čeka kad sve obavimo kako treba.

U suštini, marketing uzima naše snove, razbija ih na komade i pravi od njih svetleće reklame. U tim reklamama su koraci koje treba da preduzmemo na putu do ostvarenja tih snova. Marketing pokušava da nam uvali ono što već imamo, samo bolje.

Ali ljudi retko postanu bolji. Obično postanu karikirane verzije sebe, ako pokupuju sve one štake. U najboljem slučaju, postanu ono što jesu.

Nikada se nikome nisu produžile noge i izrasle sise, niko se nije pretvorio u neku glumicu, a pola nas se polako pretvara u svoje majke. Ne možemo da pobegnemo od materijala od koga smo napravljene. Ne možemo da izlivamo beton, ako raspolažemo ciglama. I da tkamo svilu, ako je solidan žersej ono sa čim radimo.

Nemoj da budeš bolja. Budi svoja, pa ćeš biti najbolja.

Izvor fotografija: cefacemimi.ro, womensdish.com

Aleksina Đorđević

Editors choice