Usuđuješ li se da kažeš „Da“ i budeš ženstvena i strastvena u svakom trenutku? (Blog)

Prolećna styling formula: Hrabri printovi i jarke boje

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

U susret avanturi: Zašto je život punim plućima sinonim za sreću? (BLOG)

Definicija sreće: Kako da zasijaš svojim unutrašnjim sjajem?

Ponosna na svoju jedinstvenost: Da li znaš koji je tvoj faktor?

Misliš da je chic fashion business look nedostižan? Razmisli još jednom!

Wannabe editorijal: The Land of Melancholy

Nova prolećna H&M kolekcija je stigla i ovih 5 komada su apsolutni must have

8 razloga zašto je broj 89 nova senzacija u beauty svetu

Privredna komora Srbije & Belgrade Design Week predstavljaju PKS DIZAJNLABS

Privredna komora Srbije & Belgrade Design Week predstavljaju PKS DIZAJNLABS

Međunarodne radionice PKS DIZAJNLABS su jedan od ključnih segmenata Beogradske nedelje dizajna, čija je osnovna svrha je da omoguće besplatne obrazovne sesije za kreativne profesionalce, kao i da pruže trening za sve poslovne ljude u Srbiji, podstaknu saradnju i upoznaju srpske dizajnere sa preduzetnicima, i promovišu vrednosti i mogućnosti koje kreativne industrije generalno otvaraju privredi Srbije.

PKS DIZAJNLABS otvaraju Beogradsku nedelju dizajna, 7.i 8. oktobra, u prostorijama stare fabrike Staklopan u ulici Strahinjića Bana 7-9 u Beogradu. PKS DIZAJNLABS se realizuju u saradnji sa Privrednom komorom Srbije, što je važan korak Privredne komore Srbije u saradnji sa kreativnim industrijama.

privredna komora srbije belgrade design week predstavljaju pks dizajnlabs 1 Privredna komora Srbije & Belgrade Design Week predstavljaju PKS DIZAJNLABS

PKS Dizajnlabs će otvoriti Bojana Drača. Njen masterklas Ethical fashion by Bojana Drača/Nemačka se bavi informisanjem i edukovanjem potrošača o poreklu svoje odeće i lancu proizvodnje, kao i pronalasku rešenja da se promeni njihovo ponašanje. Nakon nje, Satya Sheel/Metro Valley/Indija će održati masterklas Democracy & Urban Planning, koji je namenjen arhitektama, urbanistima, sociolozima i ekonomistima. Tema masterklasa Culture management by Galit Gaon/ Dizajn muzej Holon/ Izrael, namenjenog profesionalcima u kulturi, je finansiranje i uspešno upravljanje muzejima iz perspektive biznisa. Fokus radionice Digital Design by Gavrilo Božović/Švajcarska biće saradnja dizajnera i inženjera u oblasti umetnosti, čime je znatno povećan spektar medija izražavanja. Na masterklasu Serbian Arhitecture by 100 Creative Playgrounds for Children of Serbia, BDW i MADA Architects iz Beograda će objasniti kako su napravili prvo srpsko dizajn-igralište u Beogradu, na Kalemegdanu, i predstaviti planove za još novih 99 igrališta.

U sredu 8. oktobra, posetioce Belgrade Design Week-a očekuju radionice Business of Design by Bleed/Norveška, a zatim i Branding&Enterpreneurship by Saša Vidaković /UK, koji je namenjen kreativnim direktorima i vlasnicima brendova. Istog dana su predviđena još tri masterklasa – How to realise your potential by Ivan Živković, The School of Life Belgrade, zatim Food Design by Ido Garini/Studio Appetit/NL i za kraj Design Enterpreneurship by Marko Viardot/Laufen iz Švajcarske, namenjen preduzetnicima i dizajnerima.

Zainteresovani se mogu prijaviti za učešće na radionica na e-mail: workshop@belgradedesignweek.com.

Editors choice