Fenomen veštačke inteligencije ili zašto smo zapravo fascinirani serijom Zapadni svet

Usuđuješ li se da kažeš „Da“ i budeš ženstvena i strastvena u svakom trenutku? (Blog)

Prolećna styling formula: Hrabri printovi i jarke boje

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

U susret avanturi: Zašto je život punim plućima sinonim za sreću? (BLOG)

Definicija sreće: Kako da zasijaš svojim unutrašnjim sjajem?

Ponosna na svoju jedinstvenost: Da li znaš koji je tvoj faktor?

Misliš da je chic fashion business look nedostižan? Razmisli još jednom!

Wannabe editorijal: The Land of Melancholy

Nova prolećna H&M kolekcija je stigla i ovih 5 komada su apsolutni must have

Prolećni trend za 2011: hipi suknje

Prolećni trend za 2011: hipi suknje

Početak sedamdesetih godina XX veka svakako je obeležio nastanak hipi pokreta. Na modu je on imao značajan uticaj, što tada, što u današnje vreme, kada se polako vraća na velika vrata. Spremali su se za “disko”, ležerno šetali po gradu, ili uz muziku odmarali u parkovima, i nisu slutili da će za oko pola veka ljudi pokušavati da ponovo učine modu onakvom kakvom su je oni stvorili. Da li malo urbanije, elegantnije ili iste kao nekada, zvoncare, duge suknje, cipele sa platformom i hot pants su ponovo tu.

Ovog puta osvrćemo se na duge uske suknje, spremne za nošenje u svakoj situaciji. Baš tako je i u kolekcijama za proleće/leto 2011, gde su je kreatori kombinovali shodno pravcu cele kolekcije. Fendi nam je ponudio suknje pastelnih i jarkih boja, visokog struka, uglavnom naglašenog kaišem ili pojasom. Donna Karan i Jil Sander predstavili su jednobojne duboke suknje, s tim da je Jil svoje začinio jakim bojama, a ponegde i nekim karnerom. Missoni kolekcija izgleda baš kao da je stvarana sedamdesetih godina. Vesele suknje visokog struka pružaju se do ispod kolena ili do članka, uglavnom kombinovane sa rimljnkama i šeširima u istim tonovima. Alberta Ferreti predstavila je dugačke providne suknje sa printom, uglavnom pastelnih boja. Michael Kors kolekcija odisala je prirodom, najupadljivija boja bila je zelena, a suknje su uglavnom bile bele ili zelene, s uskim kaišem na struku. Louis Vuitton kolekcija je, kao i uvek, bila drugačija od svih. Suknje visokog struka, do članaka, bile su jarkih boja, najčešće u ljubičastim ili roze nijansama, posute sjajem, sa dubokim šlicevima smeštenim s jedne strane.


Dunja Bajić je u stanju da nađe inspiraciju skoro u svemu. Pored muzike i voljenih ljudi, moda je čini najsrećnijom. Voli citate i često se vodi njima. Coco Chanel joj je do sada rekla najviše korisnih stvari.

Editors choice