Nedeljni horoskop: 17.mart – 23.mart

Za više od trenutka: Vikend rituali koje treba da usvojiš, kako bi ti nedelja bila manje stresna

Wannabe Fit: DETOX smoothie (VIDEO)

Spremna za proleće: Kako da sprovedeš sedmodnevni detoks tela

Kako da rešiš problem otečenih kapaka i podočnjaka?

Verovala ili ne: 5 jutarnjih navika zbog kojih dobijaš na težini

Horoskop otkriva: Šta vam je potrebno da čujete kad vam je srce slomljeno?

Ove stvari ti niko nije rekao o zaljubljivanju u najboljeg druga

Zašto je zdravo laneno seme i kako ga koristiti?

Makeup trendovi za 2017. koje definitivno treba da probaš

Prvi edukativni TEDx u Srbiji! / Još malo mesta

Prvi edukativni TEDx u Srbiji! / Još malo mesta

Za predstojeći TEDxZemunED ostalo je još samo malo mesta, a prijave za besplatno učešće traju do utorka, 25. juna. Svi zainteresovani mogu se prijaviti putem sajta na sledećem linku.

Ovo je prvi edukativni TEDx u Srbiji i regionu, a održaće se 29. juna u prostorijama kompanije LINK group (Cara Dušana 34), koja je generalni pokrovitelj događaja.

Na predstojećem TEDx-u saznaćemo da muzika, izgleda, može biti lekovita, a kako pacijentu propisati adekvatnu muzičku terapiju otkriće nam kardiolog dr Predrag Mitrović i muzikolog Aleksandra Paladin. Saznaćete i na koji način samo nekoliko ljudi može u Srbiji realizovati jedan veliki i značajan projekat kao što je Solidarna klopica, tako da u našoj zemlji svi budemo siti!

Na koje se sve načine može dizajnirati u jednom sasvim nesvakidašnjem i „otkačenom” prostoru objasniće Marko Radenković iz dizajn-inkubatora Nova iskra, i pokazati koliko izlazak iz naših sopstvenih zona udobnosti može uticati na rađanje novih ideja i razvoj kreativnosti.

Marko Moračić će se zapitati da li su nas ikada učili kako da učimo? On će kroz zanimljivi govor objasniti kako se naš mozak razvija u najranijim godinama, te kako u kojem dobu treba učiti. Izgleda da su svi (roditelji, učiteljice, profesori…) od nas očekivali da znamo da učimo, ali nam zapravo niko nikada nije objasnio kako! U kojoj meri savremene tehnologije e-učenja mogu pomoći pri učenju matematike, te zašto je uopšte važno da naučimo matematiku otkriće nam profesor Velimir Dedić.

TEDxZemunEDphoto1 Prvi edukativni TEDx u Srbiji! / Još malo mesta

Moto ovogodišnjeg TEDxZemunED glasi Expand your mind, change your world, a cilj je da se mladima predstave različite teme koje su inspirativne, nove ideje i znanja koja im mogu biti korisna

Za vreme pauza, uz druženje i osveženje, svi TEDx-ovci moći će da se fotografišu u montiranom ramu za slike, sa iscrtanim motivima TEDxZemunED i da kasnije svoju fotografiju šeruju na društvenim mrežama. Uz to, moći će da se takmiče u nagradnim igrama koje su za njih smislili organizatori i da osvoje poklon-pakete naših sponzora.

Za sve one koji ne budu uspeli da sebi obezbede lično prisustvo, ITAcademy je omogućila live stream događaja, tako da će isti moći uživo da prate od kuće. Prenos će biti na sajtu ITAcademy.

U prilogu možete pogledati i preuzeti agendu sa satnicom za predstojeći TEDxZemunED.

Generalni pokrovitelj događaja je kompanija LINK group, a zlatni sponzor Coca-Cola Hellenic, Doncafe i Chips way. Konferenciju su podržali i Centar za promociju nauke, Bitef teatar, Swa tim i Uradisam. Medijski pokrovitelji su Telegraf.rs, magazin Wannabe, portal Zajavnost.info, ITvesti.info, SEEcult, Mreža kreativnih ljudi, veb sajtovi Style.rs, Master.rs, Diplomske.rs i Student.rs.

Inače, TED je skraćenica od reči Technology, Entertainment, Design (tehnologija, entertejnment i dizajn). Prva konferencija održana je 1984. godine u Kaliforniji. Godišnje se održava oko 700 predavanja. Na TED-ovim konferencijama govorili su i osnivač Majkrosofta Bil Gejts, Stiv Džobs, bivši britanski premijer Gordon Braun, osnivač kompanije Virdžin Ričard Brenson i muzičar Pol Sajmon. TED je vremenom postao oslonac za ideje koje menjaju svet kroz različite inicijative. Kako biste se bliže upoznali sa idejom TED konferencije, kao i sa pregrštom inspirativniih govora, posetite www.ted.com. TEDx su lokalni, nezavisno organizovani događaji, koji okupljaju ljude koji žele da dožive iskustvo TED-a. Oznaka x znači da je reč o nezavisnom događaju, organizovanom na osnovu licence koju izdaje TED.

Editors choice