Prolećna styling formula: Hrabri printovi i jarke boje

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

Definicija sreće: Kako da zasijaš svojim unutrašnjim sjajem?

Ponosna na svoju jedinstvenost: Da li znaš koji je tvoj faktor?

Misliš da je chic fashion business look nedostižan? Razmisli još jednom!

Da, Yes, Oui, Sì! Usuđuješ li se da kažeš „Da“ i budeš ženstvena i strastvena u svakom trenutku? (Blog)

Wannabe editorijal: The Land of Melancholy

Nova prolećna H&M kolekcija je stigla i ovih 5 komada su apsolutni must have

8 razloga zašto je broj 89 nova senzacija u beauty svetu

Ovo je tajni “trik” Tamare Dragičević za gušću i jaču kosu kakvu svi želimo!

Prvi put te vidim na prvom sastanku

Prvi put te vidim na prvom sastanku

Možda vam je neko ugovorio sastanak, možda ste se dogovorili četujući, svaki način da nekog upoznate u ovo otuđeno vreme, vredi oprobati. Sigurno imate otpor prema provodadžisanju, a možda i loše iskustvo sa nekim prethodnim upoznavanjem nekog finog tipa, koga vam od srca preporučuje drugarica, jer je on rođak brata njenog dečka i baš je fini dečko. Malo je stidljiv, zanima ga nauka, ne izlazi puno, a hteo bi da upozna neku finu devojku i eto, ona se odmah setila vas. To što je ispalo da je tip totalno smotan, ima govornu manu i skuplja mu se pljuvačka u uglu usana i da je pola sastanka proveo crveneći i gledajući svuda osim u vas, ne treba da vas obeshrabri. Toliko. Dajte šansu nekom nabačenom dejtu i sledeći put. I sledeći. I sledeći. Ko zna?

Ako su vam prijateljice ušemljene, a vi uporno niste, nastojaće da vam nekog pronađu. Možda ćete to mrzeti, naročito ako vam nabacuju sve neke frustrirane likove, ali posmatrajte to kao istraživački rad. Uočićete tipove tipova koji izlaze na blajnd dejtove, napravićete spisak očiglednih mana i čudnog ponašanja i naučićete da uživate u svojoj kafi i činjenici da ste na sastanku, kao i da sa svakim možete o nečemu da razgovarate. Obično o onome što njega interesuje. Kad se raspriča, možda postane i simpatičan, ako to već nije bio na prvi pogled.

Ako ste se sa nekim povezali preko Fejsbuka, malo četovali i proučavali mu profil, pa se onda odlučili na sastanak, verovatno ćete krenuti sa pozitivnim predrasudama, odnosno, bićete skloniji da ne svrstate odmah među paćenike nekog ko lovi preko društvenih mreža.

woman on bad blind date Prvi put te vidim na prvom sastanku

Sastanci naslepo, ili oni koje vam je neko drugi ugovorio, umeju da budu zamoran promašaj

Takođe, ako ste već savladale svoj otpor prema ovakvom upoznavanju, shvatite da i sami spadate u lovce na neviđeno, a ne samo u potencijalni ulov. Dakle, taj neko možda ima istu početnu poziciju kao vi. Sam je, dosadno mu je, veći deo društvenog života mu se odvija virtuelno, a priželjkuje da upozna nekog i da promeni svoje usamljeničke navike.

Međutim, strategiji i opreznosti valja pokloniti punu pažnju, nalaže zdrav razum. Treba uzeti u obzir ogorčenje i očaj, koji svakako postoje ako je neko dugo sam. Pogledajte sebe. Zabrinute ste i blizu očajanja, zato i dajete svaku šansu svakakvim likovima, rizikujući da se neviđeno smorite. Ali, niste usamljene u svojoj usamljenosti. Niti u zabrinutosti i blagom očaju. Svuda se mogu sresti muškarci, a među njima su oni koji vas gledaju gladnim očima i misle da ste nedostupne, pa nikako i ne pokušavaju da priđu. Ovi što su rešili da se sastanu sa vama ili su bili odvažni na četu, prihvataju sa zahvalnošću bar jedan dogovoren i osiguran susret.

I tako to i treba posmatrati. Kao širenje mogućnosti. Činjenica je da tako možete da upoznate i nekog stvarno pristojnog, ko se prosto nije snašao u ušemljivanju, kres varijantama i ostalim površnim vezama i odnosima. Ili nekoga ko će vam se stvarno dopasti, iako nije neki materijal za vezu.

I tako, budite spremne. Neka sastanak ne potraje duže od dva sata, čak ni ako je vrlo prijatan. Osigurajte odstupnicu, u slučaju da nemate ni dva sata za bacanje na nekoga ko vam je totalno odbojan ili sumnjiv. Najavite unapred neke obaveze, dogovorite se sa prijateljicom da vas pozove posle sat vremena, smislite šifre kojima ćete joj dati do znanja kako se provodite i da li vam treba intervencija.

I sa najdosadnijim likom na planeti, možete provesti ugodan sat u nekom prijatnom kafiću, ako je baš takva situacija. Potrebno je vreme da nekog upoznate, ali da li želite da nekog upoznate, saznaćete već na prvom sastanku.

A onda se  možda dogovorite i za sledeći.


Aleksina Đorđević

Editors choice