Nedeljni horoskop: 17.mart – 23.mart

Za više od trenutka: Vikend rituali koje treba da usvojiš, kako bi ti nedelja bila manje stresna

Wannabe Fit: DETOX smoothie (VIDEO)

Spremna za proleće: Kako da sprovedeš sedmodnevni detoks tela

Kako da rešiš problem otečenih kapaka i podočnjaka?

Verovala ili ne: 5 jutarnjih navika zbog kojih dobijaš na težini

Horoskop otkriva: Šta vam je potrebno da čujete kad vam je srce slomljeno?

Ove stvari ti niko nije rekao o zaljubljivanju u najboljeg druga

Zašto je zdravo laneno seme i kako ga koristiti?

Makeup trendovi za 2017. koje definitivno treba da probaš

Prvi utisak

Prvi utisak

Ponekad ljudi ostavljaju pogrešan utisak, naročito ako se ponašaju hladno i rezervisano, ili prodorno i agresivno. Mozak pokupi informacije u prvih 20 sekundi kad nekog ugledate i svi saveti za poslovne razgovore i susrete u kojima je važno ostaviti što bolji utisak, odnosno, onaj utisak koji se ceni, zasnivaju se na toj površnosti.

Ako se obučete udobno, ali strogo, krećete se energično, čvrsto rukujete, gledate pravo u oči i osmehujete se ljubazno, ali ne naročito srdačno, ostavićete utisak odlučne osobe, koja zna šta hoće i ne gubi vreme na gluposti (nema upadljivih detalja koji skreću pažnju).

Ukoliko želite da ostavite damski utisak, držaćete glavu kao da posmatrate odozgo, ali ne arogantno, nego više nezainteresovano nego blagonaklono, pružaćete ruku kao da očekujete da vam je poljube, kretaćete se odmereno, sporo i meko, kao da ste potpuno svesni koliku čast ukazujete okolini svojim prisustvom. Pokazivaćete otmenu trpeljivost i ljubaznu površnu radoznalost, kao da ste toliko dobro vaspitani i izverzirani da nikad ne biste pokazali koliko vas sve to smara.

FirstImpressions1 Prvi utisak

Kako se predstavljamo drugima i šta želimo da misle o nama?

Spontanost i neposrednost podrazumevaju toplinu i ležernost, emitovanje poruke lako ćemo i nema problema, davanjem prostora drugima da se izraze i pokažu svoje namere. Radoznalo ćete postavljati neočekivana pitanja, a kad izgubite interesovanje, biće kao da ste isključili reflektor i objavili a ja sad odoh.

Koliko svaki od ovih nastupa može da se kreira i uvežba i da se uz odgovarajući kostim prikaže u prvih 20 sekundi?

Verovatno ne mnogo.

I verovatno je zato prvi utisak često tačan. Neko ko vam se odmah nije dopao možda vam se nikad neće dopasti, ma koliko se trudili da vidite u njemu nešto dopadljivo.


Aleksina Đorđević je matora ribetina. Zna sve i neće vam reći. Ne daje savete i ne proriče budućnost, osim ako je baš mnogo nervirate. Užasno komunikativna, a provokaciju smatra najzabavnijim oblikom komunikacije. Izvodi striptiz za pismene.

Editors choice