Prolećna styling formula: Hrabri printovi i jarke boje

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

Definicija sreće: Kako da zasijaš svojim unutrašnjim sjajem?

Ponosna na svoju jedinstvenost: Da li znaš koji je tvoj faktor?

Misliš da je chic fashion business look nedostižan? Razmisli još jednom!

Da, Yes, Oui, Sì! Usuđuješ li se da kažeš „Da“ i budeš ženstvena i strastvena u svakom trenutku? (Blog)

Wannabe editorijal: The Land of Melancholy

Nova prolećna H&M kolekcija je stigla i ovih 5 komada su apsolutni must have

8 razloga zašto je broj 89 nova senzacija u beauty svetu

Ovo je tajni “trik” Tamare Dragičević za gušću i jaču kosu kakvu svi želimo!

Put pod noge: Amsterdam

Put pod noge: Amsterdam

Amsterdam je odličan izbor za prolećno putovanje. Nije daleko, a ima toliko toga da se vidi.

Ono što nikako ne želite da propustite jesu kanali u Amsterdamu. Šetajte, vozite bicikl, ili idite u obilazak brodom. Ipak, budite spremni na velike gužve i mnogo turista na brodiću, kao i na to da on ide previše brzo da biste sve lepo uspeli da vidite i zabeležite.

Izaberite bilo koji kanal (Kajzergraht, Prinsengraht, Herengraht ili Singelgraht) i krenite u obilazak.

Možda niste znali, ali Amsterdam se sastoji od 176 nacija, tako da je ovo jedan multikulturalni grad, zapravo najveći tog tipa na celom svetu.

Prinsengracht Put pod noge: Amsterdam

Jedna od nekadašnjih kolonija Holandije je Surinam. Njihova kuhinja je posebno zanimljiva, te ne propustite da probate njihova jela.

Kada doputujete, smestite se u hotelu “Andaz”. Hotel se nalazi na jednom od kanala i ima veoma dobar restoran koji nudi jela po pristupačnim cenama.

Jedite u restoranu “Pata Negra”, u kome isti konobari rade već petnaest godina. Restoran nudi veoma ukusnu hranu i dobro vino.

Kada lepo ručate, vreme je za šoping. Idite u “9 streets” oblast koja je jedna od retkih rejona za kupovinu, u kojoj se ne nalazi nijedan veliki trgovinski lanac. To je raj sa malim buticima, galerijama i umetničkim radnjama.

Ako možete da natempirate vreme putovanja, gledajte da budete tamo u vreme proslavljanja Kraljičinog dana! Skoro milion ljudi je obučeno u narandžastu boju i svi slave rođendan bivše kraljice Julijane. Muzika i žurke su svuda. Zanimljivo je da je 2012, unuk kraljice Julijane, Aleksandar, preuzeo presto. Tako da se od 26. aprila počeo slaviti Kraljev dan.

vondelpark Put pod noge: Amsterdam

Ako volite underground muzičku scenu, posetite neki od skvotova. Mnogi stari skvotovi su transformisani u kul, urbana mesta gde možete uživati u muzici i umetnosti.

Skoro svake večeri tamo se nešto dešava, od ping-pong noći, do korejskog filmskog festivala i glam-rock žurki.

Najveća predrasuda o ljudima koji ovde žive jeste da su oni drogirani sve vreme, pošto su lake droge ovde legalizovane. Istina je da se ovde zapravo puši duplo manje marihuane nego u okolnim zemljama u kojima je marihuana zabranjena. Možda je tajna u tome da jednom kad je legalno više nije interesantno lokalcima. Obično probaju nekoliko puta i odluče da to nije za njih.

Sve što treba da uradite čim dođete u Amsterdam jeste da iznajmite bicikl. Onda krenite u obilazak kanala i uživajte u pogledu, kafi i kolačima ceo dan.

westerpark Put pod noge: Amsterdam

Uveče opet idite do kanala, ali ovaj put na krstarenje. Završite dan divnom večerom i žurkom u nekoj od zanimljivih diskoteka ili barova.

Lenka Gatić

Editors choice