Fenomen veštačke inteligencije ili zašto smo zapravo fascinirani serijom Zapadni svet

Zašto je odluka da životu uvek kažeš “Da” najbolja odluka koju možeš da doneseš? (BLOG)

Prolećna styling formula: Hrabri printovi i jarke boje

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

Definicija sreće: Kako da zasijaš svojim unutrašnjim sjajem?

Ponosna na svoju jedinstvenost: Da li znaš koji je tvoj faktor?

Misliš da je chic fashion business look nedostižan? Razmisli još jednom!

Wannabe editorijal: The Land of Melancholy

Nova prolećna H&M kolekcija je stigla i ovih 5 komada su apsolutni must have

8 razloga zašto je broj 89 nova senzacija u beauty svetu

Put pod noge: Posetite Kinu

Put pod noge: Posetite Kinu

O Kini često slušate u raznim televizijskim programima, ali nekako, retko ko se odluči da tamo otputuje. Oduvek nam je delovala previše daleko i egzotično, te umesto da potrošimo i mnogo novca i vremena za planiranje i da se prosto ne bismo toliko cimali, bolje je posetiti neku drugu zemlju u okruženju.

Ukoliko ovako razmišljate, niste u pravu. Poseta Kini vredi sveg truda i ulaganja.

Evo i o čemu treba da vodite računa ukoliko idete u Kinu po prvi put.

Jezička barijera

Kada putujete po Kini, sigurno da će vam biti teško da se sporazumete sa svima. Čak i danas, kada deca uče engleski u školi od osnovne, teško je naći nekog sa kim bez problema možete komunicirati na engleskom. Zato je bolje da pre posete Kini, odete na časove mandarinskog kineskog, koji se govori skoro u svakom delu Kine.

Obavezno ponesite i rečnik na put i instalirajte aplikacije za prevođenje na svoj telefon. Ono što je pametno imati uvek je vizit karta hotela i mesta koje želite da posetite, kako biste lakše pokazali ljudima gde treba da idete.

93855431 Put pod noge: Posetite Kinu

Ogromna je

Kina je zaista velika zemlja. Ima najviše planine na zemlji, neke od najvećih pustinja, džungli i najveće gradove na svetu. Zato bi vam bili potrebni meseci obilaska da biste samo zagrebali po površini svega onoga što zemlja nudi. Zato, kad krenete na put, bolje izaberite samo jednu regiju koju ćete obići. Šinhuan, ukoliko želite da vidite sela iz dinastije Ming, jezera i planine. Posetite regiju Guangsi, ukoliko želite da vidite pirinčane terase i neverovatnu prirodu pogodnu za duge šetnje i biciklizam. A ukoliko se odlučite samo za Peking, nećete se pokajati, samo da vidite sve znamenitosti ovog grada, biće vam potrebno mnogo vremena.

albumphoto Put pod noge: Posetite Kinu

Proverite vremensku prognozu

Bilo koje doba idealno je doba za posetu Kini, ali kao i kad idete na bilo koji put, važno je da uklopite idealno vreme sa datumom polaska. Generalno, proleće i jesen su savršeni za odlazak.

the great wall beijing Put pod noge: Posetite Kinu

Idite javnim prevozom

Izbegavajte taksije i avione, već idite autobusom, biciklom ili vozom kako biste videli Kinu očima lokalca. Naravno da je lakše ići avionom s jednog na drugi kraj zemlje, ali gde je tu zabava? Njihov javni prevoz nije ni nalik našem i čak je sve bolji iz godine u godinu.

Jedite dok ne puknete

Mnogo je razloga za posetu ovoj zemlji, ali svakako da je jedna od najvećih atrakcija, ukusna hrana. Od doručka, preko ručka, do večere, toliko ima opcija da nećete znati šta pre da probate. Zato probajte sve! Naučite da jedete štapićima i obucite crnu majicu ukoliko niste vešti sa njima! Možete tražiti i viljušku i nož, ali očekujte da ovaj pribor negde i ne dobijete.

Lenka Gatić

Editors choice