Fenomen veštačke inteligencije ili zašto smo zapravo fascinirani serijom Zapadni svet

Usuđuješ li se da kažeš „Da“ i budeš ženstvena i strastvena u svakom trenutku? (Blog)

Prolećna styling formula: Hrabri printovi i jarke boje

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

U susret avanturi: Zašto je život punim plućima sinonim za sreću? (BLOG)

Definicija sreće: Kako da zasijaš svojim unutrašnjim sjajem?

Ponosna na svoju jedinstvenost: Da li znaš koji je tvoj faktor?

Misliš da je chic fashion business look nedostižan? Razmisli još jednom!

Wannabe editorijal: The Land of Melancholy

Nova prolećna H&M kolekcija je stigla i ovih 5 komada su apsolutni must have

Radna mesta budućnosti: Mobilna i bezbedna!

Radna mesta budućnosti: Mobilna i bezbedna!

Posao nije više mesto na koje idemo, već ono što radimo. Bez obzira odakle. Da li u prostorijama kompanije ili od kuće, odnosno, sa mobilnih računara koji pripadaju nama, a ne kompaniji! Važno je da sav posao bude obavljen, na najbolji mogući način i najbezbednije – za preduzeće, ali i zaposlenog!

Fujitsu Lifebook biznis 1 Radna mesta budućnosti: Mobilna i bezbedna!

Radna mesta nisu više samo poslovne zgrade, sada niču svuda oko nas. Nove generacije ne prihvataju nepokretnost, okoštalost, budući da je napredak mobilnih tehnologija omogućio i podstakao i na poslovnu mobilnost. Sve to, poslovnom svetu pruža osećaj slobode i svojevrsnu injekciju kreativnosti. Procena radnog mesta i optimalni raspored radnih zadataka uvek su predstavljali prednost nad konkurencijom. Sada je lepeza tih mogućnosti daleko veća. Moderno preduzeće trebalo bi da uspostavi ravnotežu između samostalnosti zaposlenih i neophodne kontrole menadžmenta nad njima. Jedino tako može da se obezbedi poslovni uspeh. S jedne strane, zaposleni dobijaju mogućnost da (fleksibilno) rade na način koji im omogućava najveći radni učinak, a s druge, uz visoku produktivnost, menadžment obezbeđuje uspešnu budućnost preduzeća.

Procene radnih mesta donose analizu IT infastrukture, a potom i preporuke koje povećavaju efikasnost i omogućavaju menadžmentu kompanije da jasno definiše zahteve za predložena rešenja. Završni izveštaj od velike je koristi za donošenje određene strategije rasporeda radnih mesta u sklopu celokupne poslovne politike.

Fujitsu Lifebook biznis 2 Radna mesta budućnosti: Mobilna i bezbedna!

Danas je uobičajena stvar obavljanje poslova na različitim stranama sveta, što stvara potrebu za bržim daljinskim pristupom podacima. A budući da mlađi zaposleni, povrh svega, teže prelazu na BOYD (Bring Your Own Device – Donesi sopstveni uređaj) i korišćenje društvenih mreža na poslu, onda je jasno da je potrebno omogućiti preduzeću tehnologije za zaštitu korporativnih mreža, podataka i usluga. Srečom, takvi uređaji su danas na raspolaganju i poslovanje može da bude ujedno po meri modernog čoveka, fleksibilno, ali ujedno i bezbedno.

Zaposleni se sve više oslanjaju na nove prenosne uređaje i njihove praktične aplikacije, te očekuju da i na radnom mestu mogu da koriste tehnologije po ličnom izboru kako bi povećali produktivnost i saradnju među kolegama. Stoga je kucnuo čas da se ovakva situacija prihvati, ali zadrži kontrola bezbednosti i obezbedi zarada za sve. Ukoliko budemo ignorisali ovaj trend, stvari će izmaći kontroli.

Fujitsu Lifebook U9041 Radna mesta budućnosti: Mobilna i bezbedna!

Fujitsu Lifebook U904

Srećom, na raspolaganju je čitav spektar različitih uređaja koji omogućavaju bezbednost. Među njima se ističu FUJITSU LIFEBOOK prenosivi računari koji štite podatke kompanije od neovlašćenih pristupa, a imaju i naprednu zaštitu od krađe, senzore otisaka pristiju, kao i mogućnost šifrovanja čitavog diska. Ukratko, pravo rešenje za modernog poslovnog čoveka.

Fujitsu Lifebook T904 Radna mesta budućnosti: Mobilna i bezbedna!

Fujitsu Lifebook T904

Više informacija na http://workplace.rs.fujitsu.com/.

Editors choice