Muša Ki (Musha Cay) – prelepo privatno ostrvo sa tropskim okruženjem, svetlucavim, belim peskovitim plažama, krstalno čistom tirkiznom vodom – nudi prvoklasni smeštaj i poslugu koju ne možete da prebrojite na prste. Dostupno je za vas i dvadeset tri gosta, koje vi izaberete.

Nalazi se na Bahamima i u vlasništvu je najboljeg svetskog iluzioniste, Dejvida Koperfilda (David Copperfield). ”Otkrio sam pravi fenomen. Opalo i poluosušeno lišće u dodiru sa vodom života, ponovo dobija zelenu boju. Isto se dešava i sa polumrtvim bubicama, koje ponovo postaju pune života i zamahuju krilcima”, uverava Koperfild.

prva Raj u najam   Musha Cay

Za 3D putovanje obalama ostrva, možete posetiti njihov zvanični sajt - mushacay

Nakon što stignete, do ostrva će vas prevesti već organizovani avionski prevoz, dok će po one plašljive doći brodić. Alternativno, za one koji insistiraju na dolasku privatnim avionima, napravljena je avionska pista na susedom ostrvu.

Možete se smestiti u pet vila, koliko postoji na ostrvu. Svaka vila je dekorisana u jedinstvenom stilu – od egzotičnog, preko tropskog do romantičnog, dok je svaka ukrašena predmetima iz lične kolekcije Koperfilda.

druga Raj u najam   Musha Cay

Četrdeset plaža za privatne piknike, uvek na najvišem nivou privatnosti i komfora

Highview je najveća vila i nalazi se na samom vrhu ostrva. Dekorisana je u azijskom stilu, sa površinom od 10.000 kvadratnih metara. Pier house, koja je zapravo koliba, stazom koja se pruža od glavnog ulaza vodi direktno u more. Tu je i Blue Point vila na strmovitijoj strani ostrva, dok je najromatičnija Beach house – kuća pod otvorenim nebom. Pravi izbor za mlade parove i porodice koje mogu da uzmu kuću sa pet spavaćih soba jeste Palm Terrace. Naravno, svaka od kuća poseduje privatnu plažu.

treca Raj u najam   Musha Cay

Do ostrva vam je iz Njujorka potrebno tri sata avionom

Batleri će obigravati oko vas i na vaš treptaj, biće vam na usluzi. Šef kuhinje će zajedno sa vama i po vašem ukusu, kreirati jelovnik. Uživaćete u svežoj ribi i jastozima, kao i salatama od lokalnih biljaka. Riba će biti toliko sveža, da će je loviti između obroka.

cetvrta Raj u najam   Musha Cay

U sobi za ručavanje sa pogledom na pučinu, iskusićete spektakulane zalaske

Tokom boravka, gosti mogu da uživaju na bazenu, igraju tenis ili pak golf, voze bicikl, pijuckaju piće u barovima ili uživaju u masažama na plaži, jogi i pilatesu. Za one aktivnije, tu su skijanje na vodi, pecanje, surfovanje, jedrenje i ronjenje. Za one koji nikako ne mogu da pobegnu od posla, tu je i sala za konferencije. Iako ste na ostrvu, ne brinite – nećete biti odsečeni od sveta. Svaki smeštaj ima klimu, dvd plejere, TV SAT i internacionalnu telefonsku liniju, dok vas u večernjim časovima očekuje bioskop na otvorenom.

peta Raj u najam   Musha Cay

Jedan od barova u kojima su uživali Džon Travolta, Opra Vinfri, Džulija Roberts i mnogi drugi

Pravi luksuz dolazi kada se gosti odluče da iskuse organizovane avanture na ostrvu. Da li ćete odabrati potragu za blagom u pratnji vodiča maskiranog u gusara, Olimpijske igre, detektivske smicalice sa sve laserima i helikopterima, ili ćete se kladiti u trci ribama pod nazivom ”Musha 500” – izbor je samo na vama.

sesta Raj u najam   Musha Cay

Prolećne i letnje temperature su više od 28 stepeni, a najniža jesenja 21 stepen, pa su večere pod mesečinom pravi spas

Ako kažemo da je ovaj raj na planeti najluksuzniji privatni resort na svetu, bar sudeći po ceni nećemo pogrešiti. Teško, ali ne i nemoguće: sve ovo može biti vaše, na nekoliko dana, po sedmičnoj ceni od $325,000. Da ne zaboravimo, telefonski razgovori ne ulaze u cenu! Mada, ne verujemo da će vam ta sitnica pokvariti letovanje.


Katarina Mihajlović skoro pa mlada novinarka iz Beograda, sa novosadskim naglaskom. Obožava duge šetnje, uživa u putovanjima i redovan je posetilac restorana, o kojima rado piše na svom blogu Gli esperienze di un assaggiatore. Uz to je i gurman, ali za sada, oprobavajući samo tuđe specijalitete.

Editors choice