Fenomen veštačke inteligencije ili zašto smo zapravo fascinirani serijom Zapadni svet

Usuđuješ li se da kažeš „Da“ i budeš ženstvena i strastvena u svakom trenutku? (Blog)

Prolećna styling formula: Hrabri printovi i jarke boje

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

U susret avanturi: Zašto je život punim plućima sinonim za sreću? (BLOG)

Definicija sreće: Kako da zasijaš svojim unutrašnjim sjajem?

Ponosna na svoju jedinstvenost: Da li znaš koji je tvoj faktor?

Misliš da je chic fashion business look nedostižan? Razmisli još jednom!

Wannabe editorijal: The Land of Melancholy

Nova prolećna H&M kolekcija je stigla i ovih 5 komada su apsolutni must have

Razlozi da ne odustanete od svojih snova

Razlozi da ne odustanete od svojih snova

Često u borbi za opstanak i uspeh i borbi da izgradimo sebe kao ličnost, zalutamo i zaboravimo svrhu borbi koje vodimo. Počinjemo da se borimo radi same borbe, zaboravljajući da zastanemo, predahnemo i podsetimo se svojih pravih ciljeva kojima smo stremili, svojih snova.

Od onih koji deluju najnerealnije, do nekih opipljivijih, od kojih nas deli samo nedostatak motivacije, snovi su, u nekom svom obliku ostvarivi, samo treba da pronađemo snagu unutar sebe.

snovi Razlozi da ne odustanete od svojih snova

Život je prekratak

Zapitajte se šta je to što smatrate najvažnijim u životu, a potom i koliko ste vremena prethodnog dana posvetili istoj toj stvari. Malo od vas će moći da kaže da mu se dan vrteo oko te najvažnije stvari. Potom se zapitajte šta ste radili danas, i koliko je to u vezi sa posvećivanjem toj najvažnijoj stvari za vas. Ako je vaš odgovor da se u dva dana vašeg života niste bavili svojim strastima i svojim snovima, jako je važno da se ponovo podsetite činjenice da su to nenadoknadiva dva dana u vašem životu, koji takođe, sam po sebi, ima ograničeno trajanje.

Snovi su ono što vas definiše kao ličnost

Vaše težnje najdublje govore o vama. Oslobodite se i recite ih naglas. Ukoliko maštate o tome da postanete veliki pisac, predstavite se ljudima kao pisac. Što se više uživljavate u ulogu svog željenog ja, to lakše postajete upravo to.

Ako vi to ne uradite, uradiće neko drugi

Koliko često ste bili ljubomorni slušajući priče o sjajnim životima drugih ljudi. Jedina razlika između njih i vas je u tome što su se oni smelo borili za svoje snove, a vi ste samo sedeli i depresivno ih iščekivali.

Jedina prepreka koja postoji ste vi sami

pokretacka snaga snova Razlozi da ne odustanete od svojih snova

Sve prepreke na putu su premostive, pod uslovom da se izborite sa sobom i svojim nesigurnostima.

Snovi i ciljevi imaju pokretačku snagu

Kada krenete da se borite za ono ka čemu stremite, da se gradite u tom pravcu i smelo napredujete ka cilju, prepreke nestaju, letargija nestaje i vi postajete bolji i snažniji.

Nikad nije prekasno

Život može da vam se promeni za tren, samo ako imate dovoljno smelosti. Ako ste proveli život u strahu, vreme je da to promenite. Sigurno poznajete mnogo starijih žena koje provode svoje dane uz televiziju. Takođe, verovatno ste čuli za tu jednu, koja u svojim šezdesetim redovno putuje na najzanimljivija mesta i ima bogat društveni život. Koja od njih biste više voleli da budete?

Ako prestanete da sanjate, prestajete da živite

ostvarenje snova Razlozi da ne odustanete od svojih snova

Možda, posle godina odustajanja i letargije vaše telo fizički ostaje živo, ali osobe koje su odustale od svojih snova vremenom dozvoljavaju da ih savlada frustracija koja uništava sav duh koji su sa sobom nosili. Svakodnevno zalivajte svoje snove i svakodnevno uradite bar jednu stvar koja vas približava njihovom ostvarenju, makar ona bila i najsitnija. Iznenadićete se koliko ćete brzo doći do njihovog ostvarenja.

A kada ih ostvarite, sanjajte iznova.

Jasna Stanić

 

Editors choice