Tri sporty chic načina da nosiš patike ovog proleća kao Nina Seničar

Fenomen veštačke inteligencije ili zašto smo zapravo fascinirani serijom Zapadni svet

Zašto je odluka da životu uvek kažeš “Da” najbolja odluka koju možeš da doneseš? (BLOG)

Prolećna styling formula: Hrabri printovi i jarke boje

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

Definicija sreće: Kako da zasijaš svojim unutrašnjim sjajem?

Ponosna na svoju jedinstvenost: Da li znaš koji je tvoj faktor?

Misliš da je chic fashion business look nedostižan? Razmisli još jednom!

Wannabe editorijal: The Land of Melancholy

Nova prolećna H&M kolekcija je stigla i ovih 5 komada su apsolutni must have

Rekli su vam ne? Iskoristite to!

Rekli su vam ne? Iskoristite to!

Dobro, rekli su vam ne, odbili su vas. Dešavalo se to svakome od nas, bar po jednom u životu. Osećaj je grozan. Nakon toga počnete da sumnjate u kvalitet svega što radite i mislite da niste dovoljno dobri ni za šta. Ali to je samo jedna od vrednih lekcija u životu i morate naučiti da se dobro nosite sa gubitkom. Niste u osnovnoj školi, pa da se srdite i durite, jer neko nije smatrao da ste podobna osoba za posao. Iskoristite to “ne” da sami sebe poboljšate i da sledeći put ne dođete u sličnu situaciju.

78291025 Rekli su vam ne? Iskoristite to!

Dozvolite sebi da budete uznemireni. To je ok, normalno je i očekivano. Niko ne očekuje od vas da budete kao da se ništa nije desilo, naročito ako ste bili ubeđeni u svoj uspeh i u to da ste bili fantastični na razgovoru. Žaljenje za propuštenom šansom prvi je korak u poboljšanju sebe za neki naredni put kada ćete se bolje pokazati.

Pokažite pristojnost i naučite koliko možete. Čak i ako vas je poslodavac odbio, jer nije smatrao da ste dobri za poziciju, treba sa njim da ostanete u dobrim odnosima, naročito ako se krećete u uzanom profesionalnom krugu. Poslodavcu se zahvalite na šansi i po mogućstvu pitajte u čemu je bio problem i zašto niste pozvani na sledeći razgovor. Možda dobijete koristan savet.

Izgradite sebe. Sada kada ste dobili feedback od poslodavca, ili ste sami razmislili i shvatili u čemu je možda bio problem, razmislite šta je pošlo naopako. Razmislite i o tome šta želite od posla. Gde se on uklapa u vaš životni plan. Šta očekujete od poslodavca. Kada budete imali jasno definisan cilj onoga što želite, biće vam daleko lakše da nađete posao kakav ste sanjali. A u isto vreme, radite na onome u čemu ste najslabiji. Neće škoditi.

Black Woman Depressed1 Rekli su vam ne? Iskoristite to!

Vodite računa o sebi. Traženje posla je samo po sebi veliki stres, a neki kažu da je i traženje posla gotovo isto kao puno radno vreme. Naporno, iscrpljujuće i često se čini kao jalov posao. Ne odustajte. Retko kad se desilo da neko nešto žarko želi i daje sve od sebe da to i ostvari, a da mu se vrata u jednom trenutku ne otvore. Zato se opustite, negujte svoje mentalno zdravlje i ne brinite. Posao će doći.


Una Hadži – Nikolić

Editors choice