Nedeljni horoskop: 17.mart – 23.mart

Wannabe editorijal: NEON FEVER

Za više od trenutka: Vikend rituali koje treba da usvojiš, kako bi ti nedelja bila manje stresna

Wannabe Fit: DETOX smoothie (VIDEO)

Spremna za proleće: Kako da sprovedeš sedmodnevni detoks tela

Kako da rešiš problem otečenih kapaka i podočnjaka?

Verovala ili ne: 5 jutarnjih navika zbog kojih dobijaš na težini

Horoskop otkriva: Šta vam je potrebno da čujete kad vam je srce slomljeno?

Ove stvari ti niko nije rekao o zaljubljivanju u najboljeg druga

Zašto je zdravo laneno seme i kako ga koristiti?

RE:make Berlin od 11. do 15. septembra!

RE:make Berlin od 11. do 15. septembra!

Nakon dva izdanja u Beogradu, festival RE:make će se prvi put održati u Berlinu od 11. do 15. septembra. U saradnji sa agencijom za kulturni razvoj “Platoon”, koja je nastala u Berlinu, a radi i u Seulu, RE:make će imati priliku da se predstavi jednom od najvećih umetničkih centara u Evropi. Kroz izložbe, radionice, predavanja, intervencije u javnom prostoru i prezentacije projekata RE:make i “Platoon” šire koncepte remake pokreta i kulture.

Remake festival bavi se uvođenjem upcyclinga, reciklaže i ekologije u kreativne procese i u svakodnevni život. Remake ima za cilj da inspiriše i aktivira širu javnost da razmisli na koje sve načine mogu nešto ponovo da upotrebe – od starih patika, do davno zaboravljenih ideja. Remake teži da kroz svoje aktivnosti širi ekološke vrednosti i da ukaže na koji način one mogu da obogate našu svakodnevicu.

Ana Djordjevic mentalna radionica RE:make Berlin od 11. do 15. septembra!

Ana Đorđević, mentalna radionica

“Iz onoga što sam imao prilike da vidim na festivalu, RE:make nije samo fizički rimejk stvari, već i neka vrsta RE:make zajednice gde se ljudi okupljaju, pokušavaju da na drugi način urade nešto, imaju novi pristup kulturi grada i države, okupljaju ljude otvorenog uma i rimejkuju stara shvatanja u cilju stvaranja novih stavova.” – Kristof Frank, osnivač “PLATOON CI”.

“Platoon” je agencija za kulturni razvoj i mreža radikalnih umova iz celog sveta, koji razmenjuju znanja, sarađuju i stalno smišljaju nove ideje! U Berlinu i Seulu, u “Platoon Kunsthalle” kreira se prostor za delovanje različitih subkultura kroz događaje, izložbe, radionice i predavanja. U programu “Platoon”-a podjednako su zastupljeni street art, grafički dizajn, performansi, digitalna umetnost, moda, film, žurke kao i političke intervencije.

“Mi se bavimo kulturnim razvojem, što je na kraju krajeva slično Remake-u, tako da i mi pokušavamo da okupimo ljude otvorenog uma, da ih podržimo, povežemo, pružimo im priliku da stvaraju projekte koji su drugačiji, koji mogu da budu iritantni široj publici, ali možda i inspirativni ljudima koji su na poslu od devet do pet, i koji će im ukazati na nove pravce razmišljanja – kako u kulturi, tako i životu.” – Kristof Frank.

Dugoročna saradnja između RE:make i “Platoon”-a nastaviće se posetama brojnim svetskim i evropskim kulturnim centrima.

Nakon Berlina, RE:make će se održati u Beogradu od 30. oktobra do 3. novembra 2013. godine.

 

Editors choice