5 najčešćih mitova o kosi koje treba odmah da zaboraviš

Nedeljni horoskop: 17.mart – 23.mart

Wannabe editorijal: NEON FEVER

Za više od trenutka: Vikend rituali koje treba da usvojiš, kako bi ti nedelja bila manje stresna

Wannabe Fit: DETOX smoothie (VIDEO)

Spremna za proleće: Kako da sprovedeš sedmodnevni detoks tela

Kako da rešiš problem otečenih kapaka i podočnjaka?

Verovala ili ne: 5 jutarnjih navika zbog kojih dobijaš na težini

Horoskop otkriva: Šta vam je potrebno da čujete kad vam je srce slomljeno?

Ove stvari ti niko nije rekao o zaljubljivanju u najboljeg druga

Retro je in… u odevanju

Retro je in… u odevanju

1/5

Retro je uvek in, a da je to tačno pokazuju mnogi svetski poznati dizajneri koji su u svojim kolekcijama “oživeli” duh starih vremena i predstavili odevne komade slične onima koje smo mogli da vidimo pre pedeset, šezdeset, sedamdeset godina…

Jedan od najočiglednijih primera predstavlja ova haljina čuvene dizajnerke Else Šapareli, koja je bila poznata po tome što je kroz svoje kreacije otkrivala svoj neverovatan um i ironičnost, stvarajući tako, za ono vreme, atipične modele.

Šapareli je, naime, 1939. godine predstavila jesenju kolekciju inspirisanu muzikom, u okviru koje se našla i haljina ukrašena raznobojnim notama, koja je bila upotpunjena šeširom istih detalja i kaišem sa detaljem u vidu gramofona koji radi. Ova haljina se nalazila u vlasništvu Milisent Rodžers, dok se danas može videti u čuvenom Metropolitan muzeju.

Sedamdeset pet godina kasnije, kreativni direktori modne kuće Valentino, Marija Gracija Kjuri i Pjerpaolo Pikoli, predstavili su u okviru svoje Couture revije haljinu koja je zapravo modernija verzija Šaparelijine haljine iz 1939. godine, čime su samo potvrdili da retro stil nikada neće izaći iz mode.

15 Retro je in... u odevanju

Editors choice