Jelena i Svetlana Proković – JSP su modni brend koji je odavno dokazao kvalitet, inventivnost i istrajnost na domaćoj modnoj sceni, na kojoj su prisutne pune dve decenije. Profesionalnost, visoki kvalitet i jasan stav elementi su karakteristični za stvaralaštvo ove dve sestre, bilo da je reč o dizajnu odeće, stajlingu ili kostimima za različite potrebe (reklame, pozorišne predstave, film…). Već dugi niz godina uspešno posluju na relaciji Beograd – Ljubljana. Na nedavno završenom 32. Belgrade Fashion Week-u Jelena i Svetlana kroz izložbu su prikazale svojevrstan osvrt na svoj dvadesetogodišnji rad.

dizajnerke svetlana i jelena prokovic Revija sestara Proković u Sava Centru

Dizajnerke Svetlana i Jelena Proković

Na početku revije prikazan je osvrt na dosadašnji rad JSP gde su retrospektivu nosili poznati stari manekeni: Sanja Lukjačenko, Slađana Tesla, Mira Andrić, Marija Tarlać, Boško Jakovljević i mnogi drugi. Nakon toga prikazana je nova kolekcija za 2013. godinu.

sladjana tesla Revija sestara Proković u Sava Centru

Slađana Tesla u kreaciji sestara Proković

marija tarlac Revija sestara Proković u Sava Centru

Marija Tarlać

Maja Uzelac i Ana Ljubinkovic Revija sestara Proković u Sava Centru

Maja Uzelac i Ana Ljubinković

Višegodišnji partner sestara Proković poznati brend Gorenje i ovoga puta prepoznao je konekciju između savremenog industrijskog dizajna i rada JSP i podržao njihovu prezentaciju povodom ovog važnog jubileja.

Editors choice