Dizajnerka Mršić u novoj kolekciji jesen-zima 13/14. dopunjuje svoje prethodne zbirke dizajnerskih kolekcija novim modnim rukopisom, inspirisana od totalno ženstvene modne forme pedesetih i jasnih geometrijskih linija ranih šezdesetih godina. Uticaj supermatizma je vidljiv i u korišćenju boja: neizbežne crne, sive, kontrasno – zlatno-žute i tople crvene boje. Kolekcija je sastavljena od dnevnih i večernjih modela od pamuka, vune i viskoze.

Jesenji Modni vikend Skoplje 2013. otvorila je revija Nikole Eftimov u spratnog garaži “Sv. Kiril i Metodij“ u Skoplju, gde su se održavale revije prvih četiri večeri.

IMG 0802 Rosica Mršić za kraj osmog Modnog vikenda Skoplje

Rosica Mršić

Na osmom izdanju predstavljeno je ukupno 14 dizajnerskih imena i modnih kuća: Nikola Eftimov, Boban Ilievski, Diesel, Olgica Gjorgieva, Irina Toševa, Antonija Ristovska, Stilissimo, Stefanija Naseska, Marjana Rujanoska, Nikola Petrovski, Mila Kadriu, Aleksandra Mitkovska i Roasica Mršić.

IMG 9288 Rosica Mršić za kraj osmog Modnog vikenda Skoplje

Mila Kadriu

U okviru FWSK, predavanje i profesionalne konsultacije održao je svetski poznati Martin Roberts (Martyn Roberts), direktor Fashion Scout Londona i Graduate Fashion Weeka.

Sledeći Modni vikend Skoplje, koji se održava dva puta godišnje, zakazan je za proleće 2014. godine.

Nikola Eftimov Rosica Mršić za kraj osmog Modnog vikenda Skoplje

Nikola Eftimov

Direktor i organizator Modnog vikenda Skoplje je Sveta Bogova-Jovanovska.

Editors choice