Nedeljni horoskop: 17.mart – 23.mart

Wannabe editorijal: NEON FEVER

Za više od trenutka: Vikend rituali koje treba da usvojiš, kako bi ti nedelja bila manje stresna

Wannabe Fit: DETOX smoothie (VIDEO)

Spremna za proleće: Kako da sprovedeš sedmodnevni detoks tela

Kako da rešiš problem otečenih kapaka i podočnjaka?

Verovala ili ne: 5 jutarnjih navika zbog kojih dobijaš na težini

Horoskop otkriva: Šta vam je potrebno da čujete kad vam je srce slomljeno?

Ove stvari ti niko nije rekao o zaljubljivanju u najboljeg druga

Zašto je zdravo laneno seme i kako ga koristiti?

Sačuvaj to za posle

Sačuvaj to za posle

Mudrost pravljenja zaliha izmislila je nemaština. Oštra svest o tome da ako sve pojedeš za ručak, uveče ćeš morati da legneš praznog stomaka. Pitanje ulova je neizvesno i ako se ne najedeš do grla, sitost te neće uspavati i bićeš sposoban da loviš u bilo kom trenutku, a i imaćeš goriva za čitav dan u lovu. Pravljenje zaliha znači da planiraš da provedeš vreme na jednom mestu, pa ti je lovište manje, a rezerva neophodna. Zimnica. Nećemo jesti ajvar sad, nego u januaru.

Ista mudrost nalaže isti postupak sa svim ostalim vitalno važnim elementima života. Ljubavna osećanja, životni planovi, naklonosti, aktivnosti, sve.

A možda i ima ljudi koji su u stanju da svoju ljubav rasporede tako da je ne potroše u vatri, nego da im traje čitavog života, da je razdele na više osoba, da im ostane nešto ljubavi i ako neko od njih ode, da sačuvaju rezerve snage i osećanja i da žive ravnomernim tempom, a ne u skokovima, usponima i padovima. Možda neko može.

A možda se ta mudrost može i naučiti, ako već niste ogrezli u izgaranju i ako već niste ustanovili sistem davanja svega od sebe, jer samo na taj način dosežete svoj izvor snage, energije i ljubavi.

Bezrezervni sistem puni sam sebe, ali i iscrpljuje, tako da, ono što vas drži, to vas i ubija.

670px Save a Marriage After Infidelity Step 3 Sačuvaj to za posle

Kad svoje vitalne elemente posmatrate kao jaja koja treba bezbedno proneti, nećete ih sva strpati u ranac i rizikovati kajganu

Ne znam kako radi sistem rezerve, ali možda može da vam sačuva život i zdravlje do pozne starosti.

Možda baš u ovom trenutku ne moramo da se zaletimo i napregnemo svu snagu da izguramo neki projekat, nego možemo da napravimo korak i da sačekamo nekakav odgovor, odjek, povratnu informaciju, dok ne napravimo sledeći korak.

A možda ne moramo ni da kažemo sve što mislimo i osećamo, dok ne dođe pravi trenutak.


Aleksina Đorđević je matora ribetina. Zna sve i neće vam reći. Ne daje savete i ne proriče budućnost, osim ako je baš mnogo nervirate. Užasno komunikativna, a provokaciju smatra najzabavnijim oblikom komunikacije. Izvodi striptiz za pismene.

Editors choice