Prolećna styling formula: Hrabri printovi i jarke boje

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

Definicija sreće: Kako da zasijaš svojim unutrašnjim sjajem?

Ponosna na svoju jedinstvenost: Da li znaš koji je tvoj faktor?

Misliš da je chic fashion business look nedostižan? Razmisli još jednom!

Da, Yes, Oui, Sì! Usuđuješ li se da kažeš „Da“ i budeš ženstvena i strastvena u svakom trenutku? (Blog)

Wannabe editorijal: The Land of Melancholy

Nova prolećna H&M kolekcija je stigla i ovih 5 komada su apsolutni must have

8 razloga zašto je broj 89 nova senzacija u beauty svetu

Ovo je tajni “trik” Tamare Dragičević za gušću i jaču kosu kakvu svi želimo!

Sama svoj frizer

Sama svoj frizer

Rizikujem da me profesionalni frizeri spale na lomači, ali zaista smatram da svaka devojka može sama da se podšiša. Opet, to će zavisiti od tipa kose i frizerskog umeća, ali za sitne korekcije (šiške ili procvetali karajevi) nema potrebe davati silan novac frizerskim salonima. Uostalom, sama najbolje znaš šta želiš tj. imaš sliku u glavi koju često ne možeš da dočaraš frizeru. Zato, počnimo!

Pre svega, hajde da vidimo kakav je tvoj tip kose. Ako imaš skroz normalnu, ravnu kosu, neće biti problema da sama petljaš oko glave. Ali, ali, ako si kovrdžava ili nešto osrednje, ako ti je kosa suviše bujna, oštećena ili šta god što je čini komplikovanom za samostalnu obradu, bolje zaboravi na ovaj tekst, da ne bude posle Wannabe kriv!

Druga stvar, šta želiš da uradiš? Kao što sam već rekla, kraćenje krajeva ili šiški nije velika stvar i moći ćeš sama to da odradiš, ali ako sa duge želiš da pređeš na skroz kratku kosu, bolje idi kod frizera ako želiš lepu frizuru, a ne oštrbano gnezdašce. (Mada, mama mi je pričala da je ona sama sebi šišala kratku kosu… Ja sam se, ipak, zadovoljila samo kraćenjem šiški i krajeva. I, mogu reći, odlično je ispalo! Ali opet, moja kosa je meka i ravna pa mi je bilo lako, u suprotnom – razmislite još jednom da li ćete i šta same da radite!).

Sisanje Sama svoj frizer

Nije teško biti sam svoj frizer!

E, pošto smo odmah na početku utvrdile da li se uopšte upuštati u ovu avanturu, red je da se pozabavimo materijalom. Osim češlja sa sitnim zupcima, potrebne su vam i dobre, oštre makaze. Nemojte se baš šišati onim makazama za papir ili za šta god da su (mada sam ja te i koristila), već bi bilo dobro da imate što možete profesionalnije makaze. Ne moraju da budu poslednji krik tehnike, ali neka budu barem za šišanje. Kose.

A sada, znate frizerski postupak, gledale ste nekad nekog dok se šiša i samo to oponašajte. Nema tu nekih komplikacija! Podelite kosu na nekoliko slojeva i pričvrstite šnalama. Ako ne želite asimetrično šišanje, neka razdeljak bude na sredini i neka vam krajevi budu jednake dužine kada ih prebacite napred. Prstima ravnajte sloj po sloj i odredite koliko ćete kose odseći. Uvek seckajte malo po malo, lako ćete skratiti još, a ako prekratite, možete samo da se slikate! Takođe, koristite se onom tehnikom podizanja pramena kose pod uglom od nekih 90 stepeni od glave i tako izravnavajte krajeve. Znate već kako to frizeri rade! Ako vam je potrebna pomoć, pozovite drugaricu. Možda je i ona nekad nekog šišala.

Na kraju, odvojite deo kose oko lica tako što ćete napraviti razdeljak do ušiju, a ostatak zakačite pozadi da vam ne smeta. Opet kratite deo po deo i ravnajte krajeve kao što se to radili sa ostatkom kose. Ako želite da vam uz lice kosa bude stepenasta, secite ukoso pramen po pramen. Neka najkraći bude do vilice, pa svaki sledeći malo duži da bi se na kraju stopio sa celokupnom dužinom kose. Možete i malo da istanjite krajeve tako što ćete otvorenim makazama, okrenutim otvorom ka dole, prelaziti preko pramenova.

Kada sve završite, u ogledalu lepo pogledajte da li je sve jednako. Još bolje bi bilo da proveru obavite prvo nakon pranja kose, dok je još mokra, a onda i kada je osušite.

Evo lekcije i u vizuelnom obliku, čisto da biste bolje razumele šta i kako da radite.

Još jedan savet plus, ne šišajte sveže opranu kosu kad se onako sva razleti. Šišajte je ili kada je prljava i slepljena ili kada je vlažna. Srećno!

Izvori fotografija: techofcuttinghair.net, typef.com


Ivana Tomić – je studentkinja Fakulteta političkih nauka, koja se, iako uskoro puni 21 godinu, i dalje ponaša detinjasto i budalasto. Ne krivite je, to je zbog sestrića sa kojim se glupira po ceo dan. Trenutno piskara sve i svašta, više za svoju dušu, ali se nada da će jednog dana imati uspešnu karijeru ozbiljnog novinara. Obožava da tračari sa svojom najboljom drugaricom Nedom uz jaku, domaću kafu. Druženje sa porodicom i kućnim ljubimcima je ispunjava. Mogla bi da živi na krompirićima i višnjama u svim oblicima. I dalje na vratima sobe čuva poster Džonija Depa. Voli jednog Marka.

 

 

Editors choice