Kada mi je urednica rekla da napišem članak o ženskom orgazmu prvo što sam pomislila bilo je da ja nisam prava osoba za to. Psiholozi, ginekolozi, doktori, analitičari, histerične žene koje ga nikada nisu doživele, samosvesni muškarci, svi su oni pokušali da objasne taj mali divni fenomen koji traje svega nekoliko sekindi. Ceo svet je u trci za orgazmom, a ja treba da pišem o njemu! O la la! Baš lepo! Ok.

Kada smo Google i ja počeli da istražujemo tu temu, bila sam šokirana. Bukvalno svaki sajt o seksu nudio je neku magičnu formulu kako do vrhunca. To bi otprilike trebalo da izgleda ovako –  okači se za luster, raširi noge do izbezumljenja, neka ti frajer priđe sa boka i orgazam je tu. Ili – napravi drugu, vratćešslomitiakouspeš pozu u kojoj su ti šanse dosta dobre. Ne i savršene – ali, vežbom do savršenstva. Ima i onih koji poručuju da je žensko telo svetinja “predivno za gledati i komplikovano za shvatiti”, te je za doživljavanje orgazma dato detaljno manuelno uputstvo. Očajni deo svetske populacije savetuje da je najbolje rešenje psihoterapija i terapije testosteronom. Oni temeljni podelili su ga na: vaginalni, klitoralni, analni i, pazite, onaj u snu?! Pobožni ga zabranjuju. Uporni tvrde da je glavna caka u G tački i u njenoj stimulaciji. Eksperti poručuju da je veoma bitno da žena zna kako da uspostavi ravnotežu između opuštajućih i napetih trenutaka tokom seksualnog odnosa.

Naravno, postoje, u online svetu orgazma, reklame za vaginalne gelove i žensku potenciju. O vibratorima neću ni da pričam. Ipak, moj omiljeni savetodavac, po sistemu “očajna vremena traže očajne mere” poseže za magijom, pa kaže: “rano izjutra kada je mesec pun, naspi času soka od luka, prospi je preko levog ramena, lezi u krevet i desiće se sigurno.”

Dragi gosti, dobrodošli. Circus Orgasmós samo danas u vašem gradu. Za vas, samo ovoga puta potpuno besplatno. Uz mrvicu poniženja, nudimo nebulozna rešenja, slikovite prikaze i detaljna objašnjenja. Današnje atrakcije: Na trapezu – super žena – žena koja može da svrši u toku jednog odnosa preko deset puta! Na žici – očajna žena – žena na ivici nervog sloma, žena bez orgazma! Na parteru – glupa žena – žena koja svako veče svom frajeru glumi orgazam!

Pre neki dan drugarica mi se žalila da ga ona nikada nije doživela. Čitala je negde da svaka treća žena uspe da doživi vrhunac sa svojim partnerom. “I moja najbolja drugarica i moja sestra i sve sestrine drugarice  i tetka od 50 godina, a ja nikada! Pa zar je moguće da je svaka žena oko mene baš ta treća i zašto ja nisam te sreće?!” – žalila se ona.

I onda sam počela da razmišljam na tu temu. Jedino što sam smislila je da ne pale saveti. Ne pali da joj ja, kao svaka najbolja drugarica, kažem da ne brine, da će se desiti! Ne pale studije, nacrti, uputstva, psihoterapije, magije i ostale budalaštine. Jednostavno NE PALI! Svaka žena je drugačija. Nijedno žensko telo nije isto. I ni za jedno ne postoji uputstvo. Ono što je univerzalno i što se nikada neće promeniti je poverenje u partnera, opuštenost i mašta. Bilo da je u pitanju samo strast ili je tu negde prste uplela i ljubav, te tri stvari su ključne i bez njih se orgazam neće desiti.

Dakle, drage devojke, volite sebe, upoznajte sopstveno telo i budite slobodne da kažete šta vam prija. I desiće se sigurno! A ako me ne kapirate, ne morate ni da svršavate ! Ipak je to neka magija.

P.S. Kada bi muškarac doživeo orgazam kakav doživljavaju žene, pao bi mrtav. I to bukvalno. Naime, jedna studija koja mi je stvarno privukla pažnju kaže da je tokom orgazma u seksualnom odnosu moguće izmeriti takozvane teta talase. Ženski mozak tokom orgazma emituje 10 puta jače teta talase nego što emituje muški mozak tokom njihovog orgazma. Znači da žene doživljavaju vrhunac koji muški mozak nikako ne bi mogao da izdrži.

Dakle, paaaaljba frajeri, i ovde smo jače!


Jelena Tanasić je rođena da obožava – Crveni lak. Čokoladne kolače. Mojito & kafu. Čitanje novina od pozadi. Čitanje knjiga. Papir i olovku. Kreativni haos. Bajke o vilenjacima i vilama. Filmove iz doba zlatnog Holivuda. Marinu Abramović. Leto. Miris šume posle letnjeg pljuska. Naočare brenda Ray Ban. Glam Punk modu. Štikle. Nitne. Narukvice. Pozorišta & bioskop. Citat Žan Kokto: “U sebi osećam anđela koga neprestano šokiram!”

Editors choice