Tri sporty chic načina da nosiš patike ovog proleća kao Nina Seničar

Fenomen veštačke inteligencije ili zašto smo zapravo fascinirani serijom Zapadni svet

Zašto je odluka da životu uvek kažeš “Da” najbolja odluka koju možeš da doneseš? (BLOG)

Prolećna styling formula: Hrabri printovi i jarke boje

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

Definicija sreće: Kako da zasijaš svojim unutrašnjim sjajem?

Ponosna na svoju jedinstvenost: Da li znaš koji je tvoj faktor?

Misliš da je chic fashion business look nedostižan? Razmisli još jednom!

Wannabe editorijal: The Land of Melancholy

Nova prolećna H&M kolekcija je stigla i ovih 5 komada su apsolutni must have

Samostalna izložba slika “Love Dolls”

Samostalna izložba slika “Love Dolls”

Galerija Stara Kapetanija vas poziva na muzičko-likovni događaj, 3. jula 2013. u 19h, Kej oslobođenja 8, Zemun! Otvaranje samostalne izložbe slika “Love Dolls” Nevene Prijić uz muzičku pratnju atraktivnih čelistkinja kvarteta Mistik cello (Pop, Rock, Evergreen…) i dua Mishe Cvijović (klavir) i Mine Mladenović (violina). Takođe, na izložbi će po prvi put biti izložene autorske majice na kojima su motivi slika sa izložbe.

plakat boja Samostalna izložba slika “Love Dolls”

Posetite izložbu slika “Love Dolls” Nevene Prijić!

“Love Dolls”

“Uticaj kulture i medija 21. veka na čoveka predstavlja glavno polje istraživanja na mojim slikama. Psihologija pojedinca koji je obeležen brendovima i opsednut lepotom, lako ulazi u krajnost i gubi se u svetu prekomerne potrošnje, tabletomanije, glamura i plastične hirurgije. Preterana plastičnost i silikonizacija tela predstavljaju ideal 21. veka. Globalizacija brzo standardizuje estetiku ljudske lepote širom sveta. Jedinstveni ideal lepote je definisan od strane medija – prevashodno putem reklama i holivudskih filmova. Danas se vrednuje prazna lepota poput Barbi lutke – plastična lutka savršenih proporcija čiji je omiljeni hobi šoping. Potrošačka želja je delom oblik seksualne želje.

Na mojim slikama su likovi koji su duboko utonuli u razvrat izobilja svega, trenutnog zadovoljenja želje, bilo materijalne ili seksualne. Poželi, kupi, troši, baci i ponovo poželi. Takvo brzo pražnjenje počinje da izostavlja želju koja je, u stvari, najlepši deo i posle koga dolazi do duhovne praznine i istrošenosti. Proces slikanja i ideja su bazirani na potrazi za modelima koji odgovaraju čitavom konceptu – najćešće ljudi iz sfera mode, filma, televizije ili jednostavno selebritija. Zatim modele fotografišem i tokom slikanja koristim fotografije modela kao predložak. Sve slike su u tehnici ulja na platnu.”

Editors choice