Fenomen veštačke inteligencije ili zašto smo zapravo fascinirani serijom Zapadni svet

Usuđuješ li se da kažeš „Da“ i budeš ženstvena i strastvena u svakom trenutku? (Blog)

Prolećna styling formula: Hrabri printovi i jarke boje

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

U susret avanturi: Zašto je život punim plućima sinonim za sreću? (BLOG)

Definicija sreće: Kako da zasijaš svojim unutrašnjim sjajem?

Ponosna na svoju jedinstvenost: Da li znaš koji je tvoj faktor?

Misliš da je chic fashion business look nedostižan? Razmisli još jednom!

Wannabe editorijal: The Land of Melancholy

Nova prolećna H&M kolekcija je stigla i ovih 5 komada su apsolutni must have

Samuel L. Jackson podržao festival “J Factory – Film za 60 sekundi”

Samuel L. Jackson podržao festival “J Factory – Film za 60 sekundi”

“J Factory – Film za 60 sekundi” je jedinstveno takmičenje koje svojim učesnicima pruža šansu da budu režiseri jednominutnog rimejka svog omiljenog kultnog filma i postanu deo prestižnog filmskog festivala “Jameson Empire Awards” u Londonu! Svi zainteresovani imali su zadatak da snime svoju verziju kultnog filma ili scene iz filma u trajanju od 60 sekundi, a do 31.01.2013. za filmove će se glasati putem zvaničnog Jameson sajta j-factory.rs  kao i putem Jameson Srbija Facebook strane. Među finalistima sa najviše “lajkova”, pobednika će izabrati stručni žiri koga čine: Gordan Kičić, Bojana Ordinačev i Viktor Savić.

Glavna nagrada za kreativni rimejk stranog filma je odlazak u London, gde će se naš pobednik u konkurenciji sa inostranim takmičarima boriti za prvo mesto na “Jameson Empire Awards”-u u martu 2013. godine, dok je nagrada za obradu domaćeg filma profesionalna kamera i Jameson poklon paket.

Gordan Kicic J Factory2 Samuel L. Jackson podržao festival J Factory   Film za 60 sekundi

Gordan Kičić je predsednik stručnog žirija ovog festivala

Predsednik žirija, poznati glumac Gordan Kičić, pozvao je sve filmofile da pogledaju prijavaljene filmove i glasaju za najbolje:

“I ove godine prijavljeno je mnogo zanimljivih i originalnih radova. Učesnici su pokazali da su dovoljni dovitljivost, mašta i inteligencija da se snimi jednominutni rimejk. Mi često imamo izgovore za našu nemaštovitost – nemanje uslova ili materijalnih mogućnosti, a ovaj festival omogućio je kreativcima da se predstave uz minimalna ulaganja, da snime film putem telefona ili foto-aparata, u njemu angažuju prijatelje, komšinice, rodbinu i iskažu svoju jasnu i dobru ideju”, rekao nam je Gordan.

Samuel L Jackson Samuel L. Jackson podržao festival J Factory   Film za 60 sekundi

Filmski velikan Semjuel L. Džekson podržao je festival

I svetska legenda sedme umetnosti, glumac Semjuel L. Džekson (Samuel L. Jackson), podržao je ovo takmičenje, jer pruža podršku svim mladim talentovanim ljudima. Džekson smatra da je ova kratka filmska forma značajna zato što uči ljude da izvuku samu srž filma i smeste je u kartak vremenski okvir i relativno mali budžet. A ako u tome uspeju, daleko će dogurati! Na pitanje koji bi on film odabrao kada bi pravio svoj rimejk filma za 60 sekundi, Semjuel odgovara da bi to bio film – “Crvena violina” (The Red Violin).

Editors choice