Definicija sreće: Kako da zasijaš svojim unutrašnjim sjajem?

Ponosna na svoju jedinstvenost: Da li znaš koji je tvoj faktor?

Misliš da je chic fashion business look nedostižan? Razmisli još jednom!

Da, Yes, Oui, Sì! Usuđuješ li se da kažeš „Da“ i budeš ženstvena i strastvena u svakom trenutku? (Blog)

Wannabe editorijal: The Land of Melancholy

Nova prolećna H&M kolekcija je stigla i ovih 5 komada su apsolutni must have

8 razloga zašto je broj 89 nova senzacija u beauty svetu

Ovo je tajni “trik” Tamare Dragičević za gušću i jaču kosu kakvu svi želimo!

Style inspo: Kako da izdominiraš noseći athleisure trend

Horoskop otkriva: Šta vam je potrebno da čujete kad vam je srce slomljeno?

Saveti za putovanja: Grčka ostrva i Italija

Saveti za putovanja: Grčka ostrva i Italija

Moja nedoumica po pitanju putovanja je Lefkada ili Krf? Koje je ostrvo interesantnije za mlade? I gde su lepše plaže? (Tanja, 30)

Tanja, što se tiče plaža, svakako je Lefkada u prednosti. Kažu da su to jedne od najlepših plaža u Grčkoj. Mesto je idealno ukolko želiš da napuniš baterije i da se od svega dobro odmoriš uz tirkizno more. Krf je ostrvo puno zelenila – jedan veliki park. Plaže su nešto lošijeg kvaliteta – nije beli pesak kao u Lefkadi, ali svakako je interesantniji za provod. A usput i za turističko razgledanje, jer postoji toliko  značajnih stvari koje tamo možeš videti.

Gde letovati u 2013. godini? Preporučite mi neko ne tako popularno mesto. (Ivan, 33)

Na izbor mesta za letovanje utiču svakako mnogi faktori – kako do tamo, kakav odmor želiš (aktivan ili pasivan), da li ti je btan noćni provod, šoping, susretanje  sa novim kulturama, budžet… Ja bih preporučio recimo El Gouna u Egiptu, Djerbu u Tunisu, Crikvenicu ili, recimo, idealno mesto za miran odmor – Krašići u Crnoj Gori. Ako te, pak, vuče Grčka, predlažem Nikiti.

hotel mulino firenze city 002 Saveti za putovanja: Grčka ostrva i Italija

Firencu ne smete propustiti

Putujem u Italiju. Šta ne smem propustiti u Firenci? (Jelena, 28)

Jelena, biću pristrasan – Firenca je predivan grad koji vas vraća vekovima unazad… Najkraći odgovor bi bio – ne smeš propustiti Firencu, tamo svaki ćošak priča svoju priču. Moja preporuka je da razgledanje kreneš sa Piazzale Michelangelo. Kupiš sebi najbolji gelato na svetu i uživaš u ukusu i pizoru. Upravo sa ovog trga pruža se pogled na celu Firencu i katedralu. Ispod replike Mikelanđelovog Davida je obavezno slikanje. E kada si udahnula FIrencu onako u “komadu “, posveti se palatama Medicci i Vecchio, čuvenoj galeriji Ufizi, Mikelanđelovom grobu. Ne smeš propustiti čuveni most Vecchio i reci Arno. Ne zaboravi da dok razgledaš ove znamenitosti upamtiš gde sve nailaziš na ulice koje su prepune radnji sa suvenirima, markiranom garderobom i kožom, jer nakon obilaska i čuvene firentinske kafe, šoping dođe kao relaksacija.

Pišite nam na e-mail: redakcija@wannabemagazine.com ukoliko imate bilo koje pitanje vezano za putovanja, tražite savet ili preporuku za odmor.

Više o turističkoj agenciji “Kompas” saznajte na našem Lifestyle vodiču.


Aleksandar Danilović je marketing manadžer turističke agencije Kompas.


Editors choice