Nedeljni horoskop: 17.mart – 23.mart

Wannabe editorijal: NEON FEVER

Za više od trenutka: Vikend rituali koje treba da usvojiš, kako bi ti nedelja bila manje stresna

Wannabe Fit: DETOX smoothie (VIDEO)

Spremna za proleće: Kako da sprovedeš sedmodnevni detoks tela

Kako da rešiš problem otečenih kapaka i podočnjaka?

Verovala ili ne: 5 jutarnjih navika zbog kojih dobijaš na težini

Horoskop otkriva: Šta vam je potrebno da čujete kad vam je srce slomljeno?

Ove stvari ti niko nije rekao o zaljubljivanju u najboljeg druga

Zašto je zdravo laneno seme i kako ga koristiti?

Sedam stvari koje nikako ne smete da radite ako želite da smršate

Sedam stvari koje nikako ne smete da radite ako želite da smršate

Pokušaji da se izgubi kilaža dovode do usvajanja raznolikih procesa i metoda koji uključuju dijete i režime vežbanja. Često provedete dane mučeći se, a da ne postignete nikakav rezultat. Dakle, u čemu ste do sada grešili? Šta to niste uradili pa nema rezultata? Zbunjeni ste? Onda pročitajte gde ste to možda grešili i zapamtite šta više da ne radite:

Ne preskačite doručak

Doručak je ključni obrok tokom dana. To je obrok koji konzumirate nakon noći gladovanja. Štaviše, doručak vam daje energiju koja je potrebna telu za svakodnevne aktivnosti i učestvuje u dobrom funkcionisanju metabolizma.

doručak Sedam stvari koje nikako ne smete da radite ako želite da smršate

Obavezno doručkujte

Nemojte jesti posle velikih pauza

Ukoliko jedete česte, a male obroke ili užine bićete daleko zdraviji i uspešniji u dijeti, umesto što nakon velikih pauza bez hrane pojedete ogromne porcije. Nasuprot onome u šta možda verujete, gladovanje u dugim intervalima može da bude veoma štetno. Može da dovede do usporavanja metabolizma i snižavanja šećera u krvi. Manjak gubitka na težini koji će uslediti – biće više nego očigledan.

Pokušajte da se klonite nezdrave rutine rada

Neredovno radno vreme, nemate ustaljeno vreme za obroke, manjak vremena za svakodnevne aktvnosti? Ovakav život će vam usporiti telesne funkcije. Jedna od tih funkcija je metabolizam, koji je odgovoran za funkcionisanje digestivnog trakta i sagorevanje kalorija.

Prestanite da često jedete nezdravu hranu

Volite pomfrit i hamburger? Pa, ako jedete mnogo ovakve hrane, nemojte se čuditi što se kilaža ne menja! Hrana puna ulja i masti usporava metabolizam i dodaje nove kalorije na već postojeće.

Ne dodajte kalorije pijući nezdrave napitke

Pijte da smanjite dehidrataciju. Ali nemojte preterivati i time dobiti na kilaži! Ogromne količine alkohola mogu da uspore metabolizam, bez obzira na to što vam je režim vežbanja dobar.

Nemojte jesti velike porcije

Ako ste mislili da ćete izgubiti kilažu time što nećete jesti satima, varate se! Što su duže pauze između obroka, to bude teže da se oslabi. Dakle, jedite češće i nemojte praviti pauze između obroka više od par sati.

devojka jede meso1 Sedam stvari koje nikako ne smete da radite ako želite da smršate

Vodite računa o količini hrane koju unosite

Nemojte potpuno izbacivati neku namirnicu iz ishrane

Iako se savetuje da ne jedete određenu hranu preterano, to nužno ne znači da se potpuno odreknete te namirnice. Umesto odricanja, konzumirajte je veoma retko i u malim porcijama.

Kada želite da izgubite kilažu, važno je da znate ne samo šta je porebno da uradite, već i šta ne smete da radite. Nadamo se da ćete poslušati gorenavedene savete i da će vam pomoći. Gledajte da se uvek posavetujete sa profesionalcima (nutricionistom, trenerom…) kada ste u dilemi.


Maja Luković je zaljubljena u lepu reč, teži srećnim i jedinstvenim trenucima. Beskrajno pozitivna i uporna.

Editors choice