Tri sporty chic načina da nosiš patike ovog proleća kao Nina Seničar

Fenomen veštačke inteligencije ili zašto smo zapravo fascinirani serijom Zapadni svet

Zašto je odluka da životu uvek kažeš “Da” najbolja odluka koju možeš da doneseš? (BLOG)

Prolećna styling formula: Hrabri printovi i jarke boje

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

Definicija sreće: Kako da zasijaš svojim unutrašnjim sjajem?

Ponosna na svoju jedinstvenost: Da li znaš koji je tvoj faktor?

Misliš da je chic fashion business look nedostižan? Razmisli još jednom!

Wannabe editorijal: The Land of Melancholy

Nova prolećna H&M kolekcija je stigla i ovih 5 komada su apsolutni must have

Sedmo veče 30. Amstel Fashion Week-a

Sedmo veče 30. Amstel Fashion Week-a

Na pisti su se pored manekena našli i Vuk Kostić, Jelisaveta Oreščanin u Moninim modelima, Milica Milša koja je nosila model St George. Ovom revijom je upotpunjeno obeležavanje jubileja Beogradske nedelje mode koje je započeto revijom najznačajnijih srpskih dizajnera.

Ono što je svakako obeležilo početak večeri jeste uručenje prestižne nagrade Beogradske nedelje mode za poseban doprinos razvoju mode kao umetnosti, koja je zasluženo otišla u ruke jednom od najznačajnijih srpskih modnih kreatora Aleksandru Joksimoviću. Nagradu je u njegovo ime primila Jelena Mladenović, koja je radila veliki broj njegovih revija kao model.

U nastavku večeri održane su revije domaćih dizajnera Ingrid Huljev, Ljube Sikimić, Dode Komad i Bate Spasojevića, predstavljen je brend “UGG Australia”, i francuski dizajner Christophe LeBo.

Bata Spasojevic Sedmo veče 30. Amstel Fashion Week a

Bata Spasojević

Mlada kreatorka Ljuba Sikimić predstavila se kolekcijom “Bandidasinspirisanom kostimima i pričom istoimenog filma iz 2006. godine u kojem glavne uloge tumače Salma Hajek i Penelope Kruz. Kombinacijom kože, svile i čipke modeli naglašavaju žensku figuru na način koji govori o ženskoj snazi, borbenosti i upornosti. Kao i u prethodnoj kolekciji, potpis Ljube Sikimić je i ovoga puta autentični nakit sačinjen od detalja koji prate concept kolekcije u kombinaciji sa srebrom, biserima i Swarovski kristalima.

Ljuba Sikimic Sedmo veče 30. Amstel Fashion Week a

Ljuba Sikimić

Doda Komad je prezentovala kolekciju “Merops” za sezonu jesen zima 2011/2012. koju čine unikatni modeli od vune, svile i pamuka. Inspirisana je pojmom slobode i istorijom Begrada. Svojim radom Doda je i ovoga puta nastavila sa veličanjem umetnosti, stavljajući je apsolutno ispred komercijalnih momenata.

Doda Komad 2 Sedmo veče 30. Amstel Fashion Week a

Doda Komad

Ingrid Huljev je predstavila autorsku kolekciju“Prožimanje“. Tema kolekcije su Savremeni nomadi / tragači za identitetom u odevanju. Kolekciju sačinjavaju modeli  izrađeni od plemenitih vunenih materijala, svedenog kolorita i izvedenih formi koje nalaze polazište u etnografskoj građi Zapadnog Balkana, gde ukrašavanje postaje sredstvo komunikacije, a prožimanje predstavlja arhiviranje memorije socijalnog zapisa.

Ingrid Huljev Sedmo veče 30. Amstel Fashion Week a

Ingrid Huljev

Za novu kolekciju proleće/leto 2012, kreator Christophe Le Bo je želeo da se vrati krojevima dvadesetih godina, njemu značajnom periodu, upotpunjujući ih savremenim izgledom. Amblematična figura daje pečat rafiniranoj i prefinjenog kolekciji ovog kreatora, a njegov izvor inspiracije je francuska glumica Caroline Sihol. Ovu reviju je svečano otvorila Ana Stanić, koja će biti i zaštitno lice ovog dizajnera i upravo ce joj on kreirati toaletu za njeno pojavljivanje na Kanskom festivalu sledeće godine.

Le BO 1 Sedmo veče 30. Amstel Fashion Week a

Le Bo

Robna marka UGG Australija nosi u sebi eleganciju, prestiž i raskoš koji osetimo čim uđemo u „UGG” čizmice. Ovo su već na startu uvidele i brojne filmske zvezde i modne ikone kojima je ova obuća nepogrešivi deo garderobe. A na pisti Amstel Fashion Weeka uživajući u udobnosti Ugg obuće našle su se i domaće lepotice Bojana Stojković, Marina Kotevski i Katarina Vučetić.

UGG Katarina Vuletic Sedmo veče 30. Amstel Fashion Week a

UGG

Editors choice