Prolećna styling formula: Hrabri printovi i jarke boje

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

Definicija sreće: Kako da zasijaš svojim unutrašnjim sjajem?

Ponosna na svoju jedinstvenost: Da li znaš koji je tvoj faktor?

Misliš da je chic fashion business look nedostižan? Razmisli još jednom!

Da, Yes, Oui, Sì! Usuđuješ li se da kažeš „Da“ i budeš ženstvena i strastvena u svakom trenutku? (Blog)

Wannabe editorijal: The Land of Melancholy

Nova prolećna H&M kolekcija je stigla i ovih 5 komada su apsolutni must have

8 razloga zašto je broj 89 nova senzacija u beauty svetu

Ovo je tajni “trik” Tamare Dragičević za gušću i jaču kosu kakvu svi želimo!

Serija “Weeds”: Kad mama počne da diluje

Serija “Weeds”: Kad mama počne da diluje

Nensi Botvin (Nancy Botwin) je privlačna majka tri dečaka, koja se nakon suprugove smrti pretvara u nemilosrdnog dilera marihuane. A retko koji gledalac je osuđuje. Dovoljno je da seksi mama cugne malo caffe latte i dvaput trepne – već smo kupljeni.

Slika 120 Serija Weeds: Kad mama počne da diluje

Nensi stalno pije kafu za poneti, skoro uvek je na štiklama i nosi šortseve ili mini suknje

Nakon “Sopranovih” (The Sopranos) i “Sašine ekipe” (Brigada), pravo je osveženje videti ženu u ulozi šefa kriminalaca. Još je zanimljivije pratiti njen razvoj od nesigurne i lakoverne ženice do beskompromisne aždaje koja posao stavlja ispred porodice. Pored ludog zanata, Nensi se trudi da vaspitava sinove, Sajlasa (Silas) i Šejna (Shane), ali trka za novcem često je u tome sprečava. Zato im se kao druga majka nameće otkačeni stric Endi (Andy) čiji je život začinjen crnim humorom.

Slika 217 Serija Weeds: Kad mama počne da diluje

Tokom ludorija od porodice Botvin ne odvajaju se stric Endi i prijatelj Dag

Ko god da je pratio seriju, složiće se da titulu omiljenog lika nosi Dag Vilson (Doug Wilson). Sredovečni računovođa živi svaki dan kao da mu je poslednji, uživa u marihuani, ulazi sa Nensi u razne poslove i tokom dve sezone prati porodicu Botvin u njihovom bekstvu.

Kritika američkog društva najviše je izražena kroz život Silije Houds (Celie Hodes), manične i manipulativne komšinice koja, osim što zabada nos u tuđe poslove, zlostavlja svoje dve ćerke i muža. Kada je starija želela da se upusti u ozbiljnu vezu, poslala ju je u Meksiko na školovanje, mlađoj je podmetnula laksative umesto čokolade, a muža koji je u invalidskim kolicima zaključavala je u orman kada joj dečko dođe u posetu. Nensi joj je, pak, bila omiljena meta. Neočekivano, u jednom momentu uspevaju da se slože.

O Nensinim ljubavnim avanturama ima šta da se kaže! Jeste Samanta Džons (Samantha Jones) televizijska kraljica bluda i nemorala, ali Nensi ne zaostaje mnogo, samo što ona to radi na koristoljubiv način i uvek sa opasnim momcima.

Slika 315 Serija Weeds: Kad mama počne da diluje

Upoznali su se kada je provalila tunel kojim on transportuje drogu iz Meksika u SAD

U prvoj sezoni udaje se za policajca koji joj predstavlja paravan za dilovanje, sve dok ga njeni saradnici “slučajno” ne ubiju. Zatim se upušta u “šemu” sa dečkom prve komšinice i uvaljuje ga u ogromne novčane nevolje. Vrhunac ludorija predstavlja strastvena veza i brak sa vođom narko-kartela i gradonačelnikom Tihuane, Estebanom, koga – nakon rođenja njihovog sina – smešta u zatvor.

Slika 413 Serija Weeds: Kad mama počne da diluje

Nensi je u zatvoru provela tri godine zbog ubistva Estebanove šefice

Međutim i Nensi robija tri godine, a iza rešeteka je u vezi sa Ukrajinkom od koje prikuplja informacije o tome kako da započne posao čim izađe. Da, ni posle zatvora, ne odustaje, već ponavlja: “Probaj opet, padni bolje”. Njena uzburkana životna priča ispresecana je šokantnim dešavanjima, bekstvom od zakona i duhova prošlosti, a kad pomislite da ne može gore – iznenadite se.

Glumica Meri Luiz Parker (Mary-Louise Parker) sjajno je iznela ulogu. Igra uverljivo ženu iz predgrađa koja bira, ne baš mudar, put. Brižna je, ali i loša majka, neverna je žena i proračunata drugarica, te koristoljubiva rođaka – a ipak bismo voleli da je poznajemo. Zato je Meri Luiz dobila Zlatni globus za ovu ulogu.

Slika 51 Serija Weeds: Kad mama počne da diluje

Glavna uloga poverena je glumici Meri Luiz Parker

Kada se završila peta sezona, šuškalo se da se serija više neće snimati, ali su fanovi širom sveta zatrpali pismima produkcijsku kuću, pa je snimanje nastavljeno. U septembru 2011. prikazana je poslednja epizoda sedme sezone. Tačka na sezonu stavljena je krajnje dramatično. Da ne bi razočarali fanove (kao što je to uspela ekipa “Sopranovih”, jer do kraja nije jasno šta se dogodilo sa Tonijem), odlučeno je da se ove godine nastavi snimanje osme sezone. Tada ćemo saznati da li je Nensi ubijena ili nastavlja da pravi gluposti.


Martina Anđelković pola dana živi stvaran život, a pola provodi na društvenim mrežama. Autorka i voditeljka fiktivnog kulinarskog spektakla, fejk plavuša i deda Pajina unuka.

Editors choice